Mladi preduzetnici u razvoju

Posao koji volimo se ne pronalazi, on se stvara

Pitanje koje često čujem je:“Kako si došla na ideju da započneš svoj biznis?“ Iskreno, nikada nisam imala ideju da ,,započnem svoj biznis”. Stvari su se odvijale mnogo spontanije nego što se čini.

Još tokom studija dosta vremena sam posvetila razmišljanju o tome čime bih se bavila. Veoma sam ozbiljno shvatila taj proces pronalaženja sebe. Negde na sredini studija verujem da većina nas prođe kroz neku vrstu egzistencijalne krize, jer postaješ svestan da te fakultet neće pripremiti za realan život i da ti je možda čak i odmogao u praćenju svoje inicijalne varnice koja bi trebalo da vodi ka tvom idealnom poslu i životu.

Oduvek sam bila ambiciozna u pogledu onoga što želim da ostvarim, tako da je susret moje ambicioznosti sa neupotrebljivim fakultetskim štivom doveo do toga da se upustim u različite neformalne programe edukacije. Takođe, dosta rano sam i počela da radim, tako da sam tokom studija promenila čak tri profesionalna angažmana (u jednoj medijskoj kompaniji, agenciji i startapu). Upravi svi ti edukativni programi i profesionalna iskustva pomogli su mi da steknem realniju sliku o sebi i razumem svoje prednosti i mane. Uvek sam želela da se bavim poslom koji volim, ali koliko je to izlizana fraza shvatila sam kada sam počela da se bavim onim što sam mislila da volim – marketingom i komunikacijama. Tada sam shvatila da se posao koji se voli ne pronalazi, već se stvara i gradi. Tada sam naučila i koliko volim svoju slobodu i da sam ličnost koja nije komplementarna sa spoljnim autoritetom (ukoliko ga sama ne doživim kao prirodni autoritet). Naučila sam i koliko mi je bitno da budem okružena ljudima koji su u nekim segmentima bolji od mene, koji su kreativni i od kojih mogu da učim. Takođe mi je bilo važno da svrha posla koji obavljam bude u okvirima mog kodeksa vrednosti. Iskustva u svim kompanijama u kojima sam bila nisu mi donela zadovoljstvo jer mi je uvek nešto nedostajalo od  stvari kojima sam smatrala nužnim u jednom profesionalnom okruženju. Nekada je to bio nedostatak osećaja svrhovitosti da radim na nečemu zaista važnom, a nekada odsustvo kolegijalnosti i dobrog duha u timu. Nakon što sam izmenila čak tri radna okruženja u jednoj godini – tokom četvrte godine studija – odlučila sam da bi to što tražim možda mogla da kreiram sama.

Scroll to top