1x nedeljno -  subotom od 10:30 do 12h

Kurs se sastoji iz 8 termina.

Početak: 18. januar 2020.

Cena: 120 evra

Šta je Sculptris?

Sculptris je interaktivni 3D softver za vajarstvo sa primarnim fokusom na koncept modelovanja gline. Sa svojim alatima koji se lako koriste i interfejsom kroz koji korisnici mogu lako da se kreću, program je idealan za osobe koje su nove u kreiranju digitalnih skulptura. Sculptris je usmeren ka modelovanju likova i organskim modelima.

Opis i cilj kursa?

Svi polaznici kursa 3D modelovanja upoznaće se sa svim mogućnostima programa Sculptris. Stečena znanja omogućiće polaznicima kursa da pokažu svu svoju kreativnost i da se vizuelno izraze kroz poigravanje virtuelnom glinom, menjajući njen oblik i teksturu.

Na početku obuke, svi polaznici biće upoznati sa najosnovnijim elementima, kao što su sam izgled radnog prostora programa Sculptris, kao i kreiranjem novih dokumenata. Nakon toga predavači će vas korak po korak uvoditi u sve kompleksnije alate. Polaznici kursa naučiće da izrađuju 3D modele, menjaju njihov oblik, veličinu, teksturu, boju i poziciju. U toku rada polaznici kursa savladaće i rad sa brojnim prečicama na tastaturi i time doprineti efikasnosti i brzini rada. Rad u ovom programu je usmeren ka skulpturama realnih likova i modelima iz života i prirode.

Cilj je da polaznici stečena znanja, kroz kreativnost i maštu, iskoriste kao idejna rešenja za buduće projekte, kao i da nauče ispravno da koriste programe za 3D modelovanje, istančaju estetski kvalitet i razviju osećaj za prostor. Nakon završenog kursa, polaznici dobijaju sertifikat.

Kurs je namenjen deci uzrasta od 9 do 14 godna

O predavaču: Tanja Ranđelović

2015. godine završila master studije na Fakultetu pedagoških nauka. Osmišljava i kreira rad sa decom sa posebnim akcentom na individualne karakteristike i sposobnosti učenika. Posebno interesovanje za programiranjem omogućava joj da stvara jedinstvene i zanimljive kurseve za decu školskog uzrasta.