1x nedeljno -  subotom od 10:30 do 12h

Kurs se sastoji iz 8 termina.

Početak: 18. januar 2020.

Cena: 120 evra

Opis i cilj kursa?

Svi polaznici kursa 3D modelovanja upoznaće se sa svim mogućnostima programa Sculptris. Stečena znanja omogućiće polaznicima kursa da pokažu svu svoju kreativnost i da se vizuelno izraze kroz poigravanje virtuelnom glinom, menjajući njen oblik i teksturu.

Na početku obuke, svi polaznici biće upoznati sa najosnovnijim elementima, kao što su sam izgled radnog prostora programa Sculptris, kao i kreiranjem novih dokumenata. Nakon toga predavači će vas korak po korak uvoditi u sve kompleksnije alate. Polaznici kursa naučiće da izrađuju 3D modele, menjaju njihov oblik, veličinu, teksturu, boju i poziciju. U toku rada polaznici kursa savladaće i rad sa brojnim prečicama na tastaturi i time doprineti efikasnosti i brzini rada. Rad u ovom programu je usmeren ka skulpturama realnih likova i modelima iz života i prirode.

Cilj je da polaznici stečena znanja, kroz kreativnost i maštu, iskoriste kao idejna rešenja za buduće projekte, kao i da nauče ispravno da koriste programe za 3D modelovanje, istančaju estetski kvalitet i razviju osećaj za prostor. Nakon završenog kursa, polaznici dobijaju sertifikat.

Šta je Sculptris?

Sculptris je interaktivni 3D softver za vajarstvo sa primarnim fokusom na koncept modelovanja gline. Sa svojim alatima koji se lako koriste i interfejsom kroz koji korisnici mogu lako da se kreću, program je idealan za osobe koje su nove u kreiranju digitalnih skulptura. Sculptris je usmeren ka modelovanju likova i organskim modelima.

Kurs je namenjen deci uzrasta od 9 do 14 godina

O predavaču: Tanja Ranđelović

2015. godine završila master studije na Fakultetu pedagoških nauka. Osmišljava i kreira rad sa decom sa posebnim akcentom na individualne karakteristike i sposobnosti učenika. Posebno interesovanje za programiranjem omogućava joj da stvara jedinstvene i zanimljive kurseve za decu školskog uzrasta.