Radionica „Data driven decisions making u startapu“

Pokrenuo si svoje B2C ili C2C poslovanje, ali nisi siguran kako da znaš da li si na dobrom putu, kako da postaviš ciljeve i kako da meriš da li uspešno posluješ iz meseca u mesec? CLV i CAC su ti previše apstraktni pojmovi i ne znaš kako da ih primeniš za donošenje odluka u svom biznisu? Nisi siguran da li su aktivnosti koji si radio bile uspešne i koje zaključke tačno donosiš iz njih?

Ako si ti neko ko želi ozbiljno da pristupi svom poslovanju, da prati podatke, da sagleda svoj biznis, da zna kako da postupi sa klijentima i postane profitabilan za što kraće vreme, ova radionica je mesto gde to možeš naučiti i primeniti.

Opis radionice:

1. Uvod – zašto je ova tema važna (15min)
2. Šta su metrike (5 min)
3. Kako se uspeh poslovanja definiše kroz metrike (10 min)
4. Vežba: Postavljamo metrike poznatih brendova kako bi se stekao osećaj kako možemo to da uradimo za sebe (10min)
5. Podela metrika na grupe (10min)
6. Koraci ka donošenju odluka putem podataka? (10 min)
7. Potreba za CRM-om (10min)
8. Radionica: Svako u odnosu na svoje poslovanje određuje grupe metrika koje će se pratiti (25min)
9. Najava narednih radionica za implementaciju CRM-a

Predavač: Jelena Joksimović, co-founder startapa Uradi-zaradi.  Master matematike, smer za verovatnoću i statistiku, sa 3 godine iskustva u obradi i izveštavanju putem podataka.

„Startap može najlakše i najefikasnije izmeriti svoje rezultate ukoliko prikuplja podatke, redovno ih ažurira na jednom mestu i koristi CRM sistem adaptiran za njihove potrebe, pri tome vodeći računa koje grupe metrika su njemu relevantne.“

Uradi-zaradi je jedan od startapa koji je počeo kao marketplace koji povezuje ljude kojima je potrebna bilo kakva jednokratna usluga sa ljudima koji su spremni da im tu uslugu urade i ostvare brzu zaradu. Tek nakon godinu dana, na nagovor mentora, krenuli smo da radimo na prikupljanju podataka i praćenju metrika. Nije nam mnogo trebalo da shvatimo koji delovi našeg poslovanja imaju više, a koji manje smisla. Praćenje metrika nam je donelo da jasno sagledamo poslovanje, da shvatimo šta ima najviše potencijala, a na čemu ne treba više da radimo. Od tada smo se jasno usmerili u pravcu koji je profitabilan za nas i znatno napredovali. Za samo godinu dana od 3 osobe proširili smo tim na 8 ljudi dok je broj klijenata porastao za preko 300%. Sa druge strane, svaki novi klijent koji dođe tačno znamo kako ulazi u naš funnel i kako upravljamo odnosom sa njim.“, objasnila je Jelena.

Prijave su obavezne, a broj mesta je ograničen. Pozivamo te da što pre rezervišeš svoje mesto za radionicu putem kontakt forme. 
Prijave će biti otvorene do 9. aprila do 23:59.

 

Scroll to top