9. JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2022 - Kopaonik

9. JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2022 – Kopaonik

Grad Kraljevo, naučno – poslovni centar “World”, Kraljevo I Centar za istraživanje, nauku, edukaciju i posredovanje, “Cinep” iz Beograda organizuju 9. JEEP Međunarodnu naučnu agrobiznis konferenciju MAK 2022. – Kopaonik.  

‘’EVROPSKI PUT – PERSPEKTIVE I POTENCIJALI’’ 

28.-30. januar 2022. KOPAONIK 

Ciljevi konferencije su da se na naučnoj osnovi analiziraju i prikažu sinergijski rezultati nauke i prakse, kao i mogućnosti realne podrške uključenju Srbije u EU u skladu sa pregovaračkim poglavljem 11 i 12 – poljoprivreda i ruralni razvoj i bezbednost hrane ali i takozvanog klastera četiri, u okviru kojeg će se glavna reč voditi oko životne sredine, energetike i povezanosti. 

Klasteri je nova reč u procesu evropskih integracija koja se pojavila početkom 2020 godine kada je Evropska unija usvojila novu metodologiju proširenja. Dosadašnjih 35 poglavlja koja su obuhvatala oblasti u kojima Srbija mora da ispuni zadate kriterijume kako bi postala članica EU, grupisano je u šest klastera-vladavina prava, tržište, ekonomija, zelena agenda, poljoprivreda i spoljni odnosi. Klaster je skup srodnih poglavlja koja se otvaraju zajedno, umesto da se otvaraju pojedinačna poglavlja ,što je ranije bio slučaj. Ekonomske analize ukazuju da bi Srbija podizanjem prinosa na nivo proseka EU 28 mogla da utrostruči vrednost poljoprivredne proizvodnje i višestruko poveća izvoz.  

Cilj konferencije je okupljanje akademske zajednice (eksperata, naučnika, inženjera, studenata i drugih) i objavljivanje radova istraživača u svrhu razvoja nauke i diseminacije najnovijih istraživačkih rezultata. Renomirani predavači izneće najnovija znanja u ovoj multidisciplinarnoj oblasti. Jedinstveni program kombinuje interaktivne prezentacije najsavremenijih naučnih dostignuća u navedenim oblastima, panel diskusije i druge vidove interpersonalne razmene iskustava.

Za više informacija o konferenciji posetite sajt: www.gegula.rs ; helgakv@mts.rs 

Ili kontaktirajte neku od osoba za kontakt: +381 36 372 545; +381 63 608 346; +381 63 237 436  

Scroll to top

    Vaše ime i prezime *

    Vaša e-pošta *

    Ime kompanije

    Broj telefona

    Upit: