price preduzetnika gosti filip sretenovic i marko ljupkovic

Kreativnost i organizacija u službi zabave – Kako se sa izazovima nosi organizacija događaja?

Organizacija događaja je jedna od industrija koje su se poslednjih godina razvijale neverovatnom brzinom. Razlozi za to su brojni, i u prilog tome ide uspon IT industrije, kao i turizma. Aktuelna situacija u svetu se posebno odrazila na ovu industriju, pa zahteva od svih neverovatnu kreativnost i inovativnost da bi se ponudili novi koncepti.

Događaji generalno mogu da se podele u nekoliko različitih vrsta, a to su privatni, poslovni, edukativni, kulturno-umetnički, politički/državni, događaji zabavnog karaktera i sportski. Bez obzira koji od njih je u pitanju, za svaki su zajedničke 4 osnovne faze organizacije, koje su zajedničke za sve događaje, a to su planiranje, organizovanje, upravljanje i kontrola.

 

Šta je sve potrebno za uspešnu organizaciju događaja?

Svaki događaj je priča za sebe i ima sopstveni koncept, pa prema tome i iste takve zahteve. Ipak, postoje stvari kojih se u organizaciji događaja treba pridržavati šta god da organizujete. Pre početka organizovanja potrebno je pažljivo isplanirati sve aktivnosti i napraviti plan njihove realizovacije. Onda kada ste sigurni da je svaki detalj pažljivo isplaniran, prelazite na konkretizaciju.

Mnogo faktora utiče na uspeh ili neuspeh organizacije jednog događaja. Pored kreativnosti koja je na prvom mestu, veštine koje su neophodne su i izvrsne organizacijske i pregovaračke sposobnosti kako bi uspeh bio zagarantovan. Naravno, ni ovde se priča ne završava, jer ne ide sve uvek po planu i kada je on savršen, pa upravo o tim pitanjima razgovaramo.

 

Pitanja o kojima razgovaramo:

  • Kako izgleda scena organizacije događaja u Srbiji?;
  • Koje vrste događaja su najtraženije?;
  • Da li je organizacija događaja i u kojoj meri pospešivala razvoj turizma?;
  • Koliko se aktuelna kriza odrazila na industriju organizacije događaja?;
  • Šta činiti za vreme i nakon krize?, i druga pitanja.

 

Šta za njega znači organizacija događaja?

Filip Sretović je osnivač agencije OLIDOOL Event & Concierge, kao i Event Manager Wonderland AI Summit-a. Iza sebe ima brojna iskustva u planiranju događaja, najviše sa onima u IT industriji, ali i u industrijama hrane i pića, turizma i ugostiteljstva, i neprofitnih organizacija. Takođe je i osnivač popularne fejsbuk Event management zajednice.

Završio je Fakultet organizacionih nauka, na smeru gde se profilisao za poslovnu administraciju i menadžment. To je bila početna tačka, zajedno sa brojnim iskustvima tokom studentskih dana da se profiliše za organizaciju događaja. Talente i veštine je usavršavao u planiranju događaja, konsultacijama o događajima, korporativnim odnosima, marketingu, interkulturnoj komunikaciji i vođenju timova.

Filip je takođe i bivši aktivni sportista, profesionalni košarkaš, iskustvo koje ga je naučilo da izdrži poraze i da se brzo oporavi od bilo kakvog gubitka,i da iz svega izvuče lekciju. Mnogo je naučio i o prednostima timskog rada i njegovoj efikasnosti. Na ovoj sesiji će sa vama podeliti svoja iskustva u vezi organizacije događaja i svim izazovima, a da upoznate Filipa i da se povežete sa njim, kliknite OVDE.

 

Marko Ljupković je mladi preduzetnik u oblasti turizma, proizvodnje hrane i digitalnih tehnologija, sa više od 5 godina iskustva na pozicijama za razvoj poslovanja. U radu koristi inovativan pristup razvoju poslovanja što mu je omogućilo da bude član mnogih udruženja. Neka od njih su „UMPS“ (Udruženje mladih preduzetnika Srbije), „JCI“ (Junior Privredna komora) i „ BNI “(Međunarodno poslovno umrežavanje) i dr.

Dosadašnje profesionalno iskustvo omogućilo mu je da znanjem i veštinama koje poseduje pruži pomoć kompanijama u razvoju ili novoosnovanim kompanijama koje žele da internacionalizuju svoje usluge i proizvode. Akcenat stavlja na prilagođavanje i agilnost, na viziju pre delovanja i integritet pre ishoda, što bi rezimiralo vrednosti kojima teži kada je razvoj poslovanja u pitanju.

Nakon dosadašnjih iskustava u kojima se oprobao i kao lider i kao vizionar, pokreće svoju startap priču u oblasti online turizma. Njegov moto predstavlja izreka Carpe diem. Na ovoj sesiji će sa vama podeliti svoja iskustva u pogledu razvojnih metoda u oblastima turizma, organizacije događaja, komunikacije, liderstva i drugih poslovnih veština, a da upoznate Marka i da se povežete sa njim, kliknite OVDE.

 

Prijava:

Radionicu koja se održava u sredu od 18h možete pratiti preko sledećeg linka:

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem mejla info@incentar.orgili na telefon +381 11 32 81 209.
Scroll to top