Kaskadno finansiranje – od projekta do proizvoda: kako do bespovratnih sredstava?

Koje su mogućnosti finansiranja dostupne startapima i malim i srednjim preduzećima? Kako koristiti EU fondove? Kako što bezbolnije proći proces prijave?

Započinjanje sopstvenog posla je dovoljno izazovno, a put od ideje do tržišta sa sobom nosi brojne izazove. Međutim, finansije ne moraju uvek da budu deo problema – ukoliko znamo gde i na koji način potrebnim finansijama može da se pristupi.

Sagovornik prve sesije ima višegodišnje predavačko iskustvo i iskustvo sa fondovima, grantovima i drgim alternativnim izvorima finansiranja.

“Kaskadno finansiranje” je njena uža specijalnost, odnosno programi podrške malim i srednjim preduzećima i startapima.

Ovi programi najčešće podrazumevaju mentorski program, konsultacije 1 na 1, radionice i predavanja, ali i bespovratna sredstva.

Kroz sesiju ćemo razgovarati na sledeće teme:

  • Uvod u „kaskadno“ finansiranje i programe treninga
  • Ko može, a ko ne može da aplicira
  • Korak po korak do uspešne aplikacije
  • Zašto se uključiti i kako izgleda put od projekta do proizvoda
  • Osvrt na trenutno otvorene pozive
  • Pitanja i odgovori

 

Saznaćete više o programima koji  inovatorima olakšavaju pristup finansijskim sredstvima, kao i poslovnoj i tehnološkoj podršci. Sesija će vam pružiti osnovni uvid u pozive i programe koji su trenutno otvoreni za startape, mala i srednja preduzeća, tehnološke centre.

Posebno ćemo se osvrnuti na proces apliciranja i evaluacije, te kako teče put od  realizacije projektnih ideja.

Kroz sesiju ćete saznati u kojoj meri su važni inovativnost i održivost prilikom kreiranja projektne aplikacije. Upoznaćete se i sa najčešćim problemima u bužetiranju projekta i kako da ih prevaziđete, te  sa najčešćim razlozima zbog kojih sredstva za projekte ne budu odobrena.

Maja Žikić je konsultant i projektni menadžer. Njen rad usmeren je na internacionalizaciju poslovanja, komunikacije i finansiranje ideja i biznisa sa svrhom. Preduzetnik je i mentor, a naročito je zanimaju održivost, modeli otvorenih inovacija i rešenja sa deep-tech komponentom.

Na panel sesiji sa vama deli svoja znanja i iskustva, a da upoznate Maju i da se povežete sa njom, kliknite OVDE.

 

PRIJAVA

Svoj dolazak možete potvrditi putem online prijave preko OVOG LINKA.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem mejla info@incentar.orgili na telefon +381 11 32 81 209.

Scroll to top