Mali i srednji biznisi i savremeni izazovi – put uspešne digitalne transformacije

Savremeno okruženje od organizacija, kompanija i preduzetnika zahteva transformaciju poslovanja i prilagođavanje novom digitalnom dobu. Konsalting će u budućnosti nastaviti da bude hibridan posao: radiće se i uživo, ali i onlajn; manje će se putovati i biće potrebno da se pomogne još većem broju kompanija. Ono što će naročito uticati da se ovi procesi rapidno ubrzaju jeste aktuelna globalna kriza.

Pandemija jeste Chief Digital Transformation Officer, budući da je sve ubrzala da misle inovativnije oko poslovnih modela i novih prilika. Kompanije i organizacije, a posebno mali i srednji biznisi se dodatno suočavaju sa izazovima finasiranja. Projektno finansiranje i bespovratna sredstva posebno znače firmama u vreme ove krize, pa će se učesnici panela posebno osvrnuti i na ovaj segment, kao dodatni podsticaj.

 

Šta je to digitalna transformacija?

Digitalna transformacija podrazumeva uspešan izbor i efikasnu integraciju novih tehnologija. Jedna od tehnologija koja je upravo omogućila ovako radikalne promene je cloud, pri čemu su prvobitna očekivanja umnogome premašena. Danas organizacije koriste cloud rešenja da postignu važne poslovne ciljeve kao što su povećanje produktivnosti, skalabilnost i fleksibilnost poslovanja, i troškovna efikasnost.

Panel sesija će se baviti ovim opštim pitanjima, ali ćemo pričati i o nekim zajedničkim karakteristikama za firme u kojima su naši sagovornici radili. Imaćete priliku da kroz primere dobre prakse vidite kako su transformisali porodični domaćinski biznis za novu generaciju zaposlenih, kako kao konsultanti uspevaju da dobiju povratnu informaciju od članova tima sa različitim nivoom iskustva, i druga pitanja iz prakse.

 

Pitanja o kojima razgovaramo?

  • Opšte stvari o digitalnoj transformaciji;
  • Program PKS, WKO i GIZ;
  • E-commerce i društvene mreže;
  • Na koji način se menja konsalting tokom pandemije;
  • Kada je vreme i kako izabrati dobrog konsultanta?

 

Šta za njih znači uspeh u transformaciji?

Sagovornici panela, Milena Milićević i Vladimir Mladenov,  su dokazani eksperti sa višegodišnjim iskustvom na polju digitalne transformacije. Saglasni su da se ne mogu dati opšti odgovori na to kako ona treba da se odvija, jer su potrebe svake kompanije za inovacijama i unapređenjem poslovanja različite. Ipak, postoje indikatori uspeha na osnovu kojih se mogu pratiti rezultati timova u digitalnoj transformaciji. Dobro će vas upoznati kako sa teorijom, tako i praksom, te ćete znati šta je to što možete i morate da uradite.

Milena Milićević je konsultantkinja za digitalnu transformaciju i osnivač INAT samita. Pomaže kompanijama da ostvare poslovni rast i izađu na međunarodna tržišta uz tehnologije budućnosti i posvećene timove.  Radi kao konsultantkinja za digitalnu transformaciju i sertifikovana je među prvih 20 stručnjaka u Srbiji za digitalnu transformaciju u projektu Privredne komore Srbije i Privredne komore Austrije.

Poseduje višegodišnju ekspertizu u sledećim oblastima: korišćenju alata u proširenoj i virtuelnoj stvarnosti u digitalnom marketingu i Industrijama 4.0, pravljenju onlajn i oflajn zajednica za kompanije, alumni organizacije i strukovna udruženja; brendiranju destinacija i organizaciji događaja; podučavanju studenata na osnovnim i master studijama.

Milena je završila master studije engleskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu, pri Univerzitetu u Beogradu i master studije menadžmenta na Poslovnoj školi Džadž na Univerzitetu u Kembridžu. Osnovala je neprofitnu organizaciju INAT centar (Innovation Attitude Centre), koja od od 9-11. decembra organizuje Četvrti INAT samit onlajn. Da upoznate Milenu i da se povežete sa njom, kliknite OVDE.

 

Vladimir Mladenov je diplomirani Ekonomista i Master Politikolog, sa preko deset godina iskustva u Digitalnom marketingu. Radio kao Specijalista za E-commerce u kompanijama NELT i Webcentric, Rukovodilac online radnje i digitalnog marketinga u kompaniji Keprom i Izvršni Direktor u agenciji za digitalne komunikacije GOviral. Uža specijalnost su mu društvene mreže i E-commerce.

Učestvovao u kreiranju i implementaciji na desetinama Web shop-ova, vodio projekte i postavljao procese u E-commerce rešenjima. Primeri uspešnih i nagrađivanih E-commerce portala – takolako.com i aksa.rs. Za njega je digitalni marketing stil života i način komunikacije koji pruža mogućnost da se menja svest ljudi, pomeraju granice i šansa da svet učinimo boljim mestom.

Jedan je od pionira u Srbiji u korišćenju društvenih mreža u profesionalne svrhe. Oglašavanjem na Facebook-u i Google-u se bavi od 2008. godine, kao i kreiranjem kompanijskih i organizacionih stranica i grupa, vođenjem digitalnih kampanja, analitikom i analizom rezultata. Od njega ćete saznati puno o sve popularnijem e-commerce poslovanju, a da upoznate Vladimira i da se povežete sa njim, kliknite OVDE.

Prijava:

Radionicu koja se održava u sredu od 18h možete pratiti preko sledećeg linka:

https://us02web.zoom.us/j/84265813071

Meeting ID: 842 6581 3071

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem mejla info@incentar.orgili na telefon +381 11 32 81 209.
Scroll to top