smart start

Novi program podrške – Smart Start

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Fond za inovacionu delatnost pokrenuo novi program podrške za prespektivne timove i mikro preduzeća koji nastoje da potvrde da su na pravom putu da osvoje tržište – Pametni početak.

Pametni početak namenjen je za razvoj prvog prototipa ili minimalno održivog proizvoda. U okviru ovog programa Fond obezbeđuje finansijsku i mentorsku podršku, koja će vam pomoću u sprovođenju prve faze istraživanja tržišta, razvoju proizvoda, uspostavljanju poslovnog modela i započinjanju priprema za sledeću fazu prikupljanja finansijskih sredstava. Timovima i mikro preduzećima su za pojedinačne projekte na raspolaganju bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 evra. Finansiranje koje Fond daje ne može preći 90% ukupnog budžeta projekta koji se prijavljuje. Dodatno, obezbeđena su i bespovratna sredstva do 5.000 evra za korišćenje mentorskih usluga. 

Prijava za učešće u programu Pametni početak je jednostavna, potrebno je popuniti prijavni obrazac i dostaviti video snimak od tri minuta koji predstavlja kratku prezentaciju koncepta proizvoda ili usluge i članova tima.

Prijave projekata iz svih oblasti nauke i tehnologije i iz bilo kog industrijskog sektora se podnose putem portala Fonda do 22. februara 2022. godine do 15 časova, a sva potrebna dokumentacija se nalazi na internet stranici Fonda.

Zahvaljujući sredstvima iz nacionalnog budžeta za podršku mladim timovima i preduzećima izdvojeno je ukupno milion evra sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U skladu sa trenutno epidemiološkom situacijom, Fond će za sve zainteresovane podnosioce prijava svake srede do isteka roka organizovati online info sesije „otvorena vrata“. Prva otvorena vrata biće organizovana 29. decembra 2021. godine sa početkom u 13 časova. Učešće je dostupno na Zoom linku: https://zoom.us/j/91958354241

Fond je na raspolaganju svim podnosiocima prijave putem telefona: 011/6555 696 i elektronske pošte: smartstart@inovacionifond.rs

Scroll to top

    Vaše ime i prezime *

    Vaša e-pošta *

    Ime kompanije

    Broj telefona

    Upit: