Radionica – Kako da koristite Project Management platforme? 

Ono što sigurno očekuje ekspanzija u budućnosti je Project Management, i izvesno je da će mnogi imati lepu perspektivu u saradnji sa inostranstvom. Isto tako će usled toga biti sve više platformi koje će se koristiti za rad na projektima. Kako neke od njih funkcionišu i šta vam treba od veština da biste radili na njima. 

Trello, Asana, Jira ili Active Collab samo su neke od platformi koje vam se nalaze na raspolaganju i samo od vaših potreba zavisi koja bi bila najidealnija za rad. Njihova lista je prilično duga, kao i funkcionalnosti koje vam omogućavaju. Upravo zato će vam radionica pružiti neki elementarni uvid  u neke od najpopularnijh platformi i prednostima koje dobijate ukoliko ih koristite. 

 

Program: 

  • Vrste platformi 
  • Osnovne funkcije 
  • Postavljanje projekta 
  • Način saradnje sa članovima 
  • Postavljanje rokova i dodela zadataka 
  • Praćenje izvršenja zadataka 

 

Kome je namenjena radionica? 

Radionica je namenjena svima koji žele da se dobro organizuju u poslu   i da u svakom trenutku imaju dobar uvid u rad čitavog tima i u napredovanje projekata. Svi koji žele da unaprede svoje poslovne veštine i omoguće sebi rad na daljinu su takođe dobrodošli. 

 

Šta dobijate pohađanjem radionice? 

Učesnici radionice će teoretski i praktično moži da se upoznaju sa tim kako da rade na platformama za projeject management, te će moži da primene u okvuru ove metodologije kao alate za upravljanje projektima. Kroz praktične primere ćete saznati kako da na najefikasniji način isplanirate i realizujete projekat u realnim okolnostima, a vama komunikacija bude jednostavna i efikasna 

Kroi interaktivnu diskusiju na radionici Zorana će vam pomoći da dođete do rešenja koja bi od platformi za vas mogla da bude najpraktičnije rešenje. Nakon toga ćete biti u prilici da te dileme ostavite iza sebe, ukoliko ih imatea da dobijete brzu i efikasnu komunikaciju koja ne mora da košta niti da zahteva veliko ulaganjePrimeri dobre prakse pokazaće vam neke od mogućnosti koje imate na raspolaganju u radu. 

  

 

O predavaču 

Zorana Radošević ima iza sebe višegodišnje iskustvo u vođenju timova, projekata i operative u poslovnom okruženju internacionalnih kompanijaStečeno znanje i iskustvo uspešno je transformisala u online poslovanje. Već tri godine radi kao asistent direktora prodaje velike američke kompanije koja posluje na tri kontinenta. To joj je donelo nove uvide u poslovanje na daljinu i u sisteme koji se u svetu koriste. 

Poslednjih godina posvećena je virtuelnoj asistenciji, profesionalno i kao instruktor, a kao virtuelni saradnik se posebno bavi radom na projektima. Samim tim poseduje sposobnost da teoretski i na praktičan način prenese znanje kada su u pitanju platforme i alati koji se koriste u ove svrhe. Kroz dosadašnje iskustvo Zorana je veštine edukatora za koje se školovala primenila na popularna zanimanja. 

Iako svoje zvanje vaspitača koje je stekla na Učiteljskom fakultetu nikada nije pretočila u zanimanje, ostala je ljubav prema edukaciji. U želji da ohrabri ljude da šire svoje vidike i da se usavršavaju  osmislila je program obuke za Virtuelne asistente koji se sprovodi u saradnji sa  InCentrom. Da upoznate Zoranu i da se povežete sa njom, posetite njen Linkedin profil klikom OVDE. 

 

Detalji o radionici 

Radionica će se održati u sredu, 15.07.2020, sa početkom u 18:00h, online, putem Zoom platforme. 

Učešće na radionici je besplatno. 

Scroll to top