Radionica – Uspešni modeli B2B i B2C prodaje

Prodaja je važna i predstavlja ključ za uspeh u bilo kom poslu.  Uspešna prodaja obuhvata svaki aspekt procesa prodaje, pruža savete o zauzimanju pravilnog odnosa i stava prema prodaji, samoorganizovanje, razumevanje potreba kupaca i rad sa njima, kao i izgradnja osnovnih veština prezentacije, pregovaranja i timskog rada. Razlikuje se od toga ko je vaš krajnji kupac ili korisnik, pa samim tim i pristup prodaji.

Savremena prodaja svoje aktivnosti bazira na osnovu rezultata istraživanja tržišta, kompletnog oblikovanja sistema ponude proizvoda ili usluga, uspostavljanja kontakta i komunikacija sa kupcima na dugoročnoj osnovi i drugim aktivnostima u smislu izgrađivanja stabilne pozicije na tržištu. Kada na sve ovo dodamo da se danas svet ubrzano menja, a posebno prodaja, prelaskom u internet sferu, vidimo koliko su veštine prodaje bitne.

 

Agenda:

  • Razlika između B2B i B2C prodaje
  • Lokalno i globalno tržište (karakteristike, prilike, izazovi)
  • Samoprocena i procena poslovnog okruženja
  • Tvoj proizvod/usluga
  • Ideal client/buyer avatar
  • Tehnike prodaje
  • B2B tips & tricks (primeri iz prakse)
  • B2C tips & tricks (primeri iz prakse)
  • Pitanja i odgovori

 

Kome je namenjena radionica?

Radionica ima za cilj da unapredi prodajne veštine i da polaznicima predstavi adekvatnu komunikaciju sa klijentima i tehnike prodaje koje se uspešno koriste u prodaji proizvoda i usluga. Bez obzira da li se bavite prodajom ili uslugama,  da li imate prethodno iskustvo u prodaji ili ne, radionica će koristiti svima koji dolaze u čest neposredan kontakt sa kupcima, a kojima će korišćenje tehnika prodaje poboljšati rezultate.

 

Šta dobijate pohađanjem radionice?

Ukoliko se lično ili profesionalno bavite prodajom koristiće vam da formirate stabilniji odnos prema kupcima, samim tim da bolje zaključujete prodaju i ostvarujete veći profit. Moći ćete da kod sebe izgradite veće samopouzdanje korišćenjem nekih metoda i tehnika o kojima će biti reči. Takođe i da unapredite svoje znanje i veštine, da tako pojačate doprinos timu, ukoliko mu to znači. Ovo će poboljšati kako prodajne rezulatate, komunikaciju i izgradnju odnosa sa kupcima, kao i nivo već postojećeg znanja.

 

O predavaču

Anita Pratljačić je marketing i IT konsultant, a takođe je i suvlasnik firme koja se bavi proizvodnjom metalnih ograda. Već gotovo dve decenije se bavi preduzetništvom, i radi se o osobi koja se iza sebe ima impresivno iskustvo kada je u pitanju prodaja, isto tako i put koji je do poslovnih ruža vodio preko dosta trnja. Radila je tokom čitavog školovanja, od srednje škole pa nadalje, da bi 90-tih počela da se bavi prodajom krpa, i postala distributer koji se bavi veleprodajom za Kragujevac.

Po završetku studija, radila je i u dve kompanije, ali ipak shvata da želi svoju slobodu i ulazi u preduzetničke vode. Kako je ceo život bila zainteresovana za kompjutere i programiranje, pokreće svoju IT firmu. I pored brojnih izazova i na ovom polju, zahvaljujući upornosti i sposobnosti da se posle svakog neuspeha i pada podigne, uspela je da izgradi jedan stabilan posao, i da pored toga bude full time mama dvoje blizanaca.

Pored svega stiže da se pro bono bavi mentorskim radom učestvujući u mnogim akcijama koje se bave promocijom preduzetništva, a stigla je i da odvoji vreme da svoju priču i lekcije naučene do sada podeli sa nama. Od Anite možete da naučite i daleko više nego samo kada je u pitanju prodaja, a da je bolje upoznate i da se povežete sa njom, posetite njen Linkedin profil klikom OVDE.

 

Detalji o radionici

Radionica će se održati u sredu, 29.07.2020, sa početkom u 18:00h, online, putem Zoom platforme.

Učešće na radionici je besplatno.

 

PRIJAVA

Svoj dolazak možete potvrditi putem online prijave preko OVOG LINKA.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem mejla info@incentar.org ili na telefon +381 11 32 81 209.

Scroll to top