Startap i organizaciona agilnost: Kako „cvetati“ u kriznim vremenima?

Lean Startup je metodologija koja utiče na to kako startapovi inoviraju svoje poslovne modele. Naravno, ovo nije jedinstvena a ni jedina definicija, njih je više i o tome ćemo diskutovati na predstojećem događaju. Suština je sigurno ista, ovo je pristup koji startap preduzećima treba da unapredi proizvodni ciklus.
Ovaj pristup je osmišljen radi podsticanja iterativnog eksperimentisanja i smanjenja neizvesnosti, jačeg učešća zainteresovanih strana (stejkholdera) i kolektivnog učenja. Isto tako i da omogući kontinuirane inovacije i angažovanje zainteresovanih strana za podsticanje inovacija i uticaj na pozitivne promene.

Šta znači organizaciona agilnost?

Agile je sastavni deo procesa, budući da je Lean filozofija kojom se u praksi ostvaruju agiilni procesi i postiže organizaciona agilnost. Tehnike i metode se razlikuju, to mogu da budu i Design Thinking i Lean Startup, ili nešto treće, ali je agilnost osnova svih ovih procesa.
Organizaciona agilnost je kultura koju jedna organizacija gradi, a mi se bavimo time kako se ona postiže. Ova sesija se između ostalog bavi i pojmom organizacione rezilijentnosti, kao i drugim atraktivnim i kompleksnim pitanjima vezanim za Agile, kako u manjim organizacijama tako i u većim sistemima i korporacijama.

Pitanja o kojima razgovaramo:

– Da li u kriznim vremenima startap (ili standardna kompanija) može da ne samo preživi, već i „procveta“;
– Šta su to organizaciona agilnost i organizaciona rezilijentnost i kakve slabosti i prednosti startapi imaju u odnosu na tradicionalne organizacije;
– Agilnost kao preduslov za organizacionu rezilijentnost;
– Upravljanje proizvodom i biznis modelom u izazovnim vremenima.

Šta za njih znači startap?

Sagovornici na ovu temu su vrhunski mladi stručnjaci, oprobani i kao inovatori i kao preduzetnici. Danas su profilisani u različitim nišama, pa ćete od Miloša mnogo toga moći da saznate iz koučing ugla, dok će Peđa kroz primere dobre prakse i korporativno iskustvo moći da vam ukažu na to da unapredite svoju agilnost.

Miloš Belčević je digitalni preduzetnik zaljubljen u marketing, jezike i komunikaciju. Veruje da dobre priče mogu da promene svet, a suosnivač je dva startapa. Zaljubljenik je u proces stvaranja novih proizvoda, izgradnje kulture jedne organizacije kao i rad sa kros-funkcionalnim timovima.

Nekoliko godina radi kao nezavisni konsultant na polju agilnog upravljanja proizvodima, inovacija poslovnih modela i upravljanju promenama. Bavi se edukacijama gostujući na predavanjima, panelima I drugim edukativnim skupovima, drži redionice, treninge I kurseve.

Miloš iskreno veruje u proces doživotnog učenja i interdisciplinarnu budućnost, a i po prirodi je radoznala osoba koja voli da istražuje. Uživa u tome da deli znanje, što vrlo često čini na brojnim događajima ili kao autor na portalima, a ovom prilikom i na panelu. Da upoznate Miloša i da se povežete sa njim, klinite OVDE.

Predrag Spasojević je Technical Product Owner u kompaniji Bosch u Nemačkoj, gde već 5 godina uspešno gradi karijeru, koju je započeo kao Product Owner. Mladi inovator koji podstiče i kreira promene, a do njih dolazi koristeći Design Thinking, Lean Startup i Agile.

Peđa poseduje višegodišnje iskustvo u agilnom okruženju, koje je započeo kao Scrum Master, da bi se nakon toga našao u drugoj Scrum ulozi kojom se bavi i danas. Još jedna od uloga u kojoj se našao bila je Google Student Ambassador. Zaljubljenik u razvoj proizvoda, pod snažnim e-commerce uticajem.

Za sebe kaže da je momak sa stavom koji zna da „zasuče rukave“, voli da uči i da se poigrava sa najnovijim tehnologijama. Osim tehnologija uživa u pisanju i biciklizmu, inicijator je projekta Serbia Upside Down, velike biciklističke ture kroz Srbiju. Da upoznate Predraga i da se povežete sa njim, klinite OVDE.

 

Radionicu koja se održava u sredu od 18h možete pratiti preko sledećeg linka:

Meeting ID: 874 2961 1608
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem mejla info@incentar.orgili na telefon +381 11 32 81 209.

 

Scroll to top