Preduzetnik stoji ispred oglasne table okružen zvezdama sa EU zastave. Slika ilustruje poziv za dodelu grantova EIC akceleratora.

Startap zajednica protiv korone – Poziv za dodelu grantova EIC akceleratora

U jeku korona virusa i prograšene pandemije na svetskom nivou, oglasila se Evropska komisija koja je pozvala sve evropske startapove da se uključe u borbu protiv COVID 19 kroz inovacije.

Evropska komisija je objavila poziv startapovima i malim i srednjim preduzećima koji posluju u oblasti tehnologije i inovacija a koji bi mogli da pomognu u lečenju, testiranju, nadgledanju ili drugim aspektima pandemije korona virusa da se hitno prijave u sledeći krug finansiranja od strane Evropskog saveta za inovacije.

Rok za podnošenje prijava za EIC akseletator je u sredu 18. marta do 17 časova (lokalno vreme u Briselu). Budžet je 164 miliona evra, ne postoje unapred definisane teme, a podnosioci zahteva sa relevatnim inovacijama koje se tiču korona virusa biće ocenjeni na isti način kao i ostali podnosioci zahteva.

Evropska komisija namerava da ubrza dodelu grantova EIC akseleratora i drugih investicija upravo inovacijama koje su relevantne za COVID 19, kao i da olakša pristup ovim startapovima ka drugim izvorima finansiranja.

Evropski savet za inovacije već podržava određeni broj starapova i malih i srednjih preduzeća koji se bave inovacijama a koje su relevantne za aktuelni korona virus, nekima su čak dodeljena sredstva u prethodnim krugovima. Ovo uključuje i projekat „EpiShuttle“ za specijalne izolacione jedinice, „M-Tap“ projekat za filtracionu tehnologiju za uklanjanje virusnog materijala i „Mbent“ projekat za praćenje mobilnosti ljudi tokom epidemija, piše Eu-startups.com.

Scroll to top

    Vaše ime i prezime *

    Vaša e-pošta *

    Ime kompanije

    Broj telefona

    Upit: