Strateška kreativnost kao alat – Kako da koristite Design thinking?

Inovativnost je oduvek bila imperativ kompanija koje imaju za cilj da budu konkurentne, dugoročno uspešne i relevantne na tržištu, dok je sa druge strane tržište nemilosrdno u savremenom svetu. Sve i da je vaš proizvod najsavršeniji na svetu, suočavate se sa brojnim izazovima, sa konkurencijom koja je takođe željna uspeha, ali ono na šta treba da bude glavni fokus je – kupac!

Zašto kupac treba da bude najbitniji? Razumevanjem njegovih potreba, problema sa kojima se suočava, vi uvek možete da ponudite pravo rešenje. Što nije uvek lak proces, ali jeste zagarantovan put do uspeha i do opstanka na tržištu. Postoje brojni alati koji mogu da koriste u ove svrhe, a među njima se danas naročito izdvaja Design thinking.

 

Šta znači dizajnersko razmišljanje?

Design Thinking se odnosi na kognitivne, strateške i praktične procese pomoću kojih se razvijaju koncepti dizajna. Mnogi ključni koncepti i aspekti dizajnerskog razmišljanja identifikovani su kroz studije, u različitim domenima dizajna, spoznaje dizajna i aktivnosti dizajna u laboratorijskom i prirodnom kontekstu.

U suštini ovaj alat predstavlja multidisciplinaran pristup inovacijama koji korisnike postavlja u centar svog delovanja. Inspirisan je načinom na koji dizajneri uče, razmišljaju i rade na razvoju svojih ideja. Odvija se po fazama koje mogu da variraju, u zavisnosti od koncepta i modela koji se sledi.

 

Pitanja o kojima razgovaramo:

  • Inovativnost u organizacijama i kapaciteti za inovacije;
  • Konkurentnost na tržištu;
  • Faze u procesu razvoja proizvoda ili usluge;
  • Prioritizacija u procesu dizajnerskog razmišljanja;
  • Konkurencija i istraživanje tržišta i druga pitanja.

 

Šta za njih znači razmišljati kao dizajner?

Sagovornici nove sesije su mladi eksperti koji smatraju da Design thinking treba da promeni način razmišljanja i funkcionisanja tima, pre nego da „izbaci“ jedno kreativno rešenje u vidu proizvoda ili usluge.  Aleksandra i Nikola će vam to demonstrirati kroz svoju praksu i iskustva koja su stekli u ovom domenu.

 

Aleksandra Vuković je inženjer informacionih tehnologija, osnivač i kreativni strateg u agenciji Nura, specijalizovana za dizajn komunikacija i inovacija. Tokom svoje desetogodišnje karijere, Aleksandra se profesionalno razvijala u tehnološkim startup kompanijama i digitalnim agencijama.

Ovo joj je omogućilo da poveže naizgled nespojive domene u svom poslu i da se orijentiše ka inovativnom dizajnu i specijalizaciji u dizajnerskom razmišljanju. Osim bavljenja njim oprobala se i kao predavač, budući da je držala nastavu na predmetu Marketing, na osnovnim studijama FEFA fakulteta.

Njen preduzetnički način razmišljanja nikad ne prestaje i uvek pokušava da smisli nove modele organizovanja ljudske kreativnosti u opštu korist. Kako taj proces izgleda podeliće sa vama na novoj panel sesiji, a da upoznate Aleksandru i da se povežete sa njom, klinite OVDE

 

Nikola Kalinović je brend strateg i design thinker. Osnivač je brending agencije Talanoa i partner DesignThinkers Akademije Adriatic. Predavač je na brojnim edukativnim događajima i radionicama na kojima unapređuje znanja i veštine brojnih timova.

Koristeći strateško razmišljanje, kreativnost i dizajn pomaže kompanijama da razviju agilne brendove, voljene od strane svojih kupaca, koji su spremni da se brzo prilagode svim poslovnim izazovima sa kojima se svakodnevno susreću.

Veruje da kompanije budućnosti treba da služe kupcima a ne kupci kompanijama. Smatra da su inovativnost u biznisu i neprestano građenje brenda neizostavne aktivnosti za uspeh kompanija na veoma konkurentnom tržištu. Sa vama deli  iskustva, a da se upoznate sa Nikolom i da se povežete sa njim, klinite OVDE.

 

Prijava:

Radionicu koja se održava u sredu od 18h možete pratiti preko sledećeg linka:

https://us02web.zoom.us/j/2116945144

Meeting ID: 211 694 5144

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem mejla info@incentar.orgili na telefon +381 11 32 81 209.
Scroll to top