Veštine i znanja za poslove u industriji zabave – Kako se profilisati za rad u gejming industriji?

Industrija zabave i kreativna industrija decenijama nastoje da na najbolji načinkorisnicima ponude bolji, jeftiniji proizvodi i što interesantniji sadrnžaj. Tokom proteklih decenija ova industrija je doživela ogromnu evoluciju i transformaciju, nudeći nove i neviđene sadržaje. Nastavlja da raste i uprkospandemiji, a najveći deo zauzima gejmig industrija.

Gejming industrija je jedna od najbrže rastućih industrija na svetu koja po popularnosti, a i po zaradama. Osim u svetu veoma dobro se pokazal i u Srbiji, gde trenutno uspešno posluje nekoliko globalno priznatih kompanija, ali i na desetine manjih. Osim stranih kompanija koje ovde razvijaju svoje proizvode, upravo ova industrija je pokazala da i domaći proizvodi mogu da osvoje svet.

 

Šta sve obuhvata gejming industrija?

Ako govorimo o prihodu koji ostvaruje, gejming je na globalnoj sceni rastom prestigao čak i filmsku industriju. U Srbiji već čitavu deceniju beleži konstantan rast, a proizvođači igrica tvrde da je potencijal ogroman.Na globalnom nivou gejming industrija vredi oko 100 milijardi dolara, i to je nešto što prepoznaju brojne kompanije, kao dobru priliku i mogućnost.

Gejming se sa orijentacije na mušku populaciju u početku vremenom sve više orijentisao i na pripadnice ženskog pola. Vremenom je nastao širok dijapazon igrica koje predstavljaju prave filmske priče iz različitih žanrova, i milione korisnika širom sveta. Da bi sve to nastalo potrebna je magija, kreativna magija, i upravo je to tema o kojoj razgovaramo, koje veštine su potrebne da ona nastaje.

 

Pitanja o kojima razgovaramo?

Zašto je Srbija atraktivna velikim gejming firmama;

Koliko Srbija prednjači sa dobrim stručnjacima;

Da li ima prostora za mlade talente;

Koliko kompanije brinu o talentima i podržavaju njihov razvoj;

Koje veštine su danas najtraženije i druga pitanja.

 

Kako se pronalaze talenti?

Ramiz Trtovac je User Acquisition Manager u gejming kompaniji Two Desperados. I po zanimanju je IT profesionalac, a na sadašnjem radnom mestu je zadužen za talente. Pre toga je kroz radna ili internship iskustva sarađivao sa IT firmama. Isto tako vrlo uspešno realizuje sopstvene ideje i projekte, kao što su BG Nightlife i druge zajednice na društvenim mrežama.

Smatra da je digitalni čarobnjak jer svoje znanje društvenih medija uspešno koristi kao podršku drugima da kreiraju dobre sadržaje, upravljaju zajednicom, planiraju budžetiranje i drugo. Interesuje ga i marketinška strategija, instagram marketing, copywriting, brendiranje na društvenim mrežama, istraživanje tržišta, upravljanje sadržajem (WordPress) i upravljanje događajima.

Vrlo je svestrana osoba, pa ste ga možda upoznali i kao DJ Raqa ili po njegovom veoma popularnom profilu “Brat sa kartonom”. Osim toga pasionirani je ljubitelj četvorotočkaša i smatra da je život na motoru zabava. Na ovoj sesiji će sa vama podeliti svoja iskustva kada je u pitanju potraga za gejming talentima, a da upoznate Ramiza i da se povežete sa njim, kliknite OVDE.

 

Prijava:

Radionicu koja se održava u sredu od 18h možete pratiti preko sledećeg linka:

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem mejla info@incentar.orgili na telefon +381 11 32 81 209.

 

Scroll to top