Znanje kao zabava i originalna biznis ideja – Kako uz dosta kreativnosti napraviti uspešnu priču?

Industrija zabave, pre svega igrica doživela je neverovatnu ekspanziju u poslednjoj deceniji. Danas je to jedna od najbrže rastućih industrija i koja generiše jako velike prihode. Da nisu potrebna ogromna ulaganja da bi se napravila originalna a jako perspektivna priča pokazali su prvi escape room-ovi, kao i u poslednje vreme sve popularniji pab kvizovi.

U oba slučaja na ceni je znanje, kreativnost i snalažljivost. Poenta je pre svega u dobroj zabavi, što ni jednog momenta ne fali. Danas se i jedan i drugi model kao i celokupna industrija zabave i događaja suočavaju sa izazovima izazvanim korona virusom. Pokušaćemo od gostiju da saznamo kako se oni sa njima nose i da li je uticala na njihove ideje.

 

Kakva je ovo vrsta zabave?

Pab kviz ima dugu istoriju, a u Srbiji su počeli da se odvijaju pre više od pola decenije. Od tada konstantno dobijaju kako na popularnosti, tako i na značaju. Funkcioniše tako što se ekipe sa više članova takmiče u različitim igrama i disciplinama , po ugledu na neki od kvizova znanja koje možete da pratite i na televiziji. S tim da je sve dosta dinamičnije i zabavnije.

Escape room ili igra bega iz sobe je potpuno inventivna i interaktivna igra u kojoj vas čeka rešavanje niza zagonetki uživo. U njoj jedan sastavljeni tim pomoću eksperimentisanja sa realnim objektima u datom prostoru odnosno sobi pokušava da reši misteriju. I ova vrsta zabave se u Srbiji pojavila tokom protekle decenije i za kratko vreme stekla veoma veliku popularnost jer je vrlo interaktivna.

 

Pitanja o kojima razgovaramo?

Kako ste došli do ideje;

Da li je bilo jednostavno organizovati na početku;

Kako je teklo vremenom;

Zbog čega niko ne treba da propusti da poseti pab kviz/escape room;

Da li je kriza uticala na organizaciju i da li je moguća digitalizacija.

 

Kako su ostvarili ideje?

Žarko Stevanović je dvostruki svetski šampion u kvizingu u kategoriji do 20 godina, kao i jedan od tragača u “Poteri” RTS-a. Mnogi ga se sećaju kada je još kao tinejdžer 2011.godine nastupio u popularnom kvizu TV Slagalica i osvojio 3.mesto. Od tada je nastavio da gradi svoj put kroz svet kvizomanije, a pravo priznanje došlo je sa ulogom tragača u popularnom kvizu RTS-a, Potera.

Pab kviz Inkvizitor pokrenuo je sa ekipom mladih i entuzijastičnih kolega, okupljenih sa istom idejom, promocije kviza u Srbiji i među mladima. Inkvizitor ima kvizmasterski tim,čiji je Žarko deo, supervizore i fotografe. Pre svega ima mnogo pozitivne energije na događaju, a kroz igru i zabavu promoviše prave vrednosti, budući da okuplja zajednicu super talentovanih ljudi, kojima je opšta kultura više nego pomogla u poslu koji rade.

Upisao je Elektrotehnički fakultet, da bi se kasnije prebacio na Fakultet organizacionih nauka.Nema sumnje da ga i ovde čeka uspešna karijera, ali on je kroz kvizove ostvario sve ono što su mu bili tinejdžerski snovi. Na ovoj sesiji će sa vama podeliti svoja iskustva kada su u pitanju kvizovi bilo da želite da učestvujete ili da se upustite u svoju priču, a da upoznate Žarka i da se povežete sa njim, kliknite OVDE.

 

Petar Dragnić je jedan od najmlađih srpskih preduzetnika fokusiranih na veoma interesantnu tržišnu nišu – Escape Room. Završio je Master studije u IT tehnologijama, ali je svoju profesionalnu orijentaciju otkrio još tokom studija kada je dosta putovao i učestvovao u YTILI Fellowship, International Visitors Leadership Program i letnjim Work and Travel programima u Americi.

Pin Escape Rooms je osnovao sa skromnim budžetom, ali uz dosta kreativnosti i želje da donese inovaciju u Srbiju, zbog čega je brzo postao jedan od najpopularnijih u Beogradu. Inspiraciju je dobio nakon posete jednoj od soba u Rumuniji i tolikog oduševljenja konceptom, pa je odmah poželo da sličan model donese i u Srbiju.

Ideja koju je doneo je veoma brzo zaživela, danas ih u Beogradu ima dvocifren broj, ali on sam ističe da ih u gradovima veličine Beograda ima i dosta više. U svoj rad neprestano uvodi nove sadržaje i inovacije. Na ovoj sesiji će sa vama podeliti svoja iskustva kako je to biti mladi preduzetnik, kako da prepoznate dobru priliku i zašto da obavezno posetite escape room, a da upoznate Petra i da se povežete sa njim, kliknite OVDE.

 

Prijava:

Radionicu koja se održava u sredu od 18h možete pratiti preko sledećeg linka:

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem mejla info@incentar.orgili na telefon +381 11 32 81 209.
Scroll to top