Besplatna radionica programiranja za decu

Učenje programiranja u dečijem uzrastu omogućava razvijanje kreativnog i logičkog razmišljanja i analitički pristup rešavanju problema. U utorak 28. februara u In Centru održaće se besplatna radionica programiranja za decu od 8 do 12 godina. Cilj ove radionice je upoznavanje polaznika sa osnovama kompjuterskog programiranja u programskom jeziku Python, programom prilagođenim njihovom uzrastu.

Jednodnevna radionica u Python-u kreirana je da polaznike uvede u kompleksnije programske jezike. Ovaj kurs omogućava polaznicima da zadobiju sampouzdanje pri kodiranju, kao i da nauče osnove programiranja i Python sintakse. Radionica traje sat vremena.

Radionici će moći da prisustvuju i roditelji, koji će imati priliku da čuju zašto je programiranje važno za decu pomenutog uzrasta i saznaju kakav program nudi PLAYCODE – škola programiranja za decu.

Priprema za poslovno tržište 21. veka će svakako zahtevati da svako bude u potpunosti informatički pismen, ali i da poznaje osnove programskih jezika. Programiranje se primenjuje u različitim industrijama od poljoprivrede, mode do medicine. Razvoj tehnologije zahteva da se prilagođavamo novim potrebama poslovanja, što podrazumeva novi pristup rešavanju problema i nove koncepte u različitim oblastima.

Radionica će početi u 17:30 časova u prostorijama In Centra (Cara Lazara 5-7).

Radionica je besplatna i otvorena za sve zaintresovane uz obaveznu prijavu na info@incentar.org
Za dodatne informacije možete da nas pozovete na 064 266 96 70 ili pišete na playcodeserbia@gmail.com
Scroll to top