Svi benefiti virtuelne kancelarije

Česta prepreka između pokretanja biznisa i ideje u vazduhu je pretpostavka da su nam za taj korak neophodne velike sume novca. Ukoliko se dobro raspitate i uvidite sve mogućnosti koje imate na raspolaganju, troškovi se mogu svesti na minimum. Jedno od efikasnih načina za uspešnu kontrolu troškova je virtuelna kancelarija.

Koncept virtuelne kancelarije je počeo da se razvija još davne 1970. godine ali i dan danas izaziva nedoumice. Upravo iz tog razloga ćemo se u ovom tekstu potruditi da ga maksimalno uprostimo i ukažemo na sve njegove pogodnosti.

Šta je virtuelna kancelarija?

Koncept virtal office-a eskalirao je posredstvom digitalizacije i uveo dodatne pogodnosti namenjene savremenom poslovnom čoveku. Mi ćemo se u ovom tekstu fokusirati na klasične usluge koje obuhvataju:

– registraciju firme na određenoj adresi
– prijem pošte
– knjigovodstvene usluge

Pokušaćemo na što jednostavniji način da vam približimo svaku od ovih pojedinačnih stavki.

Registracija firme na adresi

Ukoliko vaš startap ili firma nema potrebe za fizičkim prostorom, virtuelna kancelarija će vam znatno olakšati posao i brigu da se ne nalazite u sivoj zoni. Ova usluga ne isključuje one kojima je fizički prostor potreban i za njih nudi određene pogodnosti koje ćete pročitati u daljem tekstu.

Sedište vaše firme može biti registrovano na adresi u centru grada a da vi fizički posao obavljate sa periferije grada, države ili inostranstva. U registru APR-a sedište vaše firme je na primer na adresi Cara Lazara 5-7, a vi imate mogućnost da potpuno legalno posao obavljate sa bilo koje tačke na planeti.

Ako nemate potrebu za iznajmljivanjem skupog tradicionalnog kancelarijskog prostora, virtuelna kancelarija će znatno smanjiti vaše mesečne troškove.

Ova opcija je posebno zahvalna u situacijama kada dolazi do proširenja biznisa i broja zaposlenih.

Objasnićemo ovu situaciju na prostom primeru:

Zamislićemo da vi i kolega radite iz vašeg stana. Usled uvećanja obima posla nastala je potreba da zaposlite još 3 osobe i preselite se u veći prostor. Kao korisnik virtuelne kancelarije, vi imate mogućnost da se slobodno, bez ikakve procedure, zahteva i administracije, preselite na bilo koju drugu lokaciju jer će u registru i dalje stajati adresa na kojoj je registrovano sedište firme (a to je adresa vaše virtuelne kancelarije).

Atraktivna lokacija za sastanke

Pored znatno olakšane administrativne procedure i mobilnosti, atraktivna adresa u centru grada će vašu firmu dodatno bolje i profesionalnije predstaviti vašim klijentima, posebno ukoliko imate potrebu za sastancima.

Složićete se, nije isto pozvati klijenta u stan koji je udaljen 30 minuta od centra grada i u salu za sastanke nadomak Knez Mihailove. Iz tog razloga u In Centru, koji se nalazi na uglu ulice Cara Lazara i Kralja Petra, postoji paket VIRTU MEET koji će vam upravo to omogućiti.

Menadžment pošte

Kao korisnik usluge virtuelne kancelarije, pošta više neće biti vaša briga. Sva pošta stiže na adresu virtuelne kancelarije na koju je registrovano sedište vaše firme. U In Centru poštu tretiramo s posebnom pažnjom i dostavićemo vam je onako kako vi želite: slanjem skenirane pošte na email, njeno odlaganje na sigurno dok ne dođete po nju ili samo slanje obaveštenja da je pošta pristigla i od koga.

Ukoliko je u pitanju poverljiva pošta, možete biti sigurni da se neće zagubiti ili otvarati bez vašeg znanja i dozvole.

Ova mogućnost znatno smanjuje vreme zaposlenima u firmama čije poslovanje podrazumeva veliku količinu prijema pošte.

Knjigovodstvene/pravne usluge

Uvećanje potrebe za pravno-administrativnim uslugama uglavnom nastaje usled povećanja obima posla i širenja firme, te predstavlja izuzetnu bitnu i neophodnu komponentu poslovanja.

Još jedan od benefita virtuelne kancelarije jeste mogućnost da knjigovodstvene usluge umesto vas obavlja neko drugi. Kada je u pitanju izrada završnog računa, platnog prometa, obračun zarada ili slični poslovi, naši korisnici mogu u potpunosti da nam prepuste taj posao i fokusiraju se na unapređenje svog daljeg poslovanja.

Kome je namenjena virtuelna kancelarija?

Svi prethodno navedeni benefiti nisu namenjeni svima.
Virtuelna kancelarija će znatno olakšati i minimizirati troškove sledećim tipovima poslovanja:

  • ako vam nije potreban fizički prostor za rad
  • ako želite da smanjite troškove iznajmljivanja skupih poslovnih prostora
  • ako pružate usluge i potreban vam je prostor za sastanke povremeno
  • ako vam je potrebna registracija firme na adresi u centru grada
  • stranim kompanija koji žele da registruju poslovno sedište ili ogranak kompanije u Beogradu
  • ako ste freelancer
  • ukoliko vam je potrebna mobilnost prilikom rada
  • ako imate veliki priliv pošte koja vam oduzima dosta vremena

Ako se pronalazite u bilo kojoj od navedenih grupa pogledajte više detalja o našoj usluzi virtuelne kancelarije i budite slobnodni da nas kontaktirate na info@incentar.org ili putem telefona +381 11 3281 209 da zajedno pronađemo najbolje rešenje za vas!

Scroll to top