SEO copywriting InCentar coworking prostor Beograd

Copywriting nije samo naslov

Jedan od najvećih izazova sa kojim se susreću kreatori sadržaja na internetu je pisanje sadržaja koji će biti optimizovan za internet pretraživače i u isto vreme zanimljiv i od značaja ciljnoj publici. Ukoliko želite da izgradite ili povećate zajednicu vernih čitatelja vašeg bloga, preporučujemo vam da savladate SEO Copywriting. Iako sam naziv SEO Copywriting može zvučati komplikovano, lakše je nego što mislite ako na vreme shvatite da je najbolja praksa pisati za vašu ciljnu publiku a ne isključivo za internet pretraživače.

Da bi vaš online biznis ili blog bio uspešan, vaš sadržaj mora da:

 1. Rešava određeni problem
 2. Bude usmeren ka krajnjem potoršaču – vašoj ciljnoj publici (mušteriji, klijentu, čitatelju bloga itd.)

Pre nego što počnete da pišete sadržaj za blog, ključno je da razumete i vrlo dobro poznajete vašeg čitalaca tj. ciljnu publiku. Pišite o temi koja je usko vezana za vašu nišu i fokusirajte se na određeni problem koji muči vašeg čitaoca. Usudite se da rešite taj problem vašim sadržajem i automatski ćete ispuniti oba uslova za kvalitetan i dobro rangirajući tekst.

Sam sadržaj je ključni element SEO copywriting-a. Glavni razlog zbog kojeg ljudi vrše pretrage na Guglu i drugim internet pretraživačima je potraga za sadržajem koji će im pomoći da reše neku nedoumicu ili problem.

SEO copywriter, osim zanimljivog sadržaja, mora brinuti i o tehničkim karakteristikama sadržaja kako bi se isti što bolje rangirao na Guglu. Linkujte druge internet stranice u okviru teksta, vodite računa o naslovima i podnaslovima kao i o upotrebi ključnih reči.

Konstantna primena SEO copywriting tehnika prirodno će uvećati posete ka vašem sajtu i rangirati vas među top 10 sajtova na prvoj stranici Gugla.

Kako napisati sadržaj koji ispunjava sve ove stavke? Kako kreirati sadržaj koji se odlično rangira na Guglu i dopire do ljudi? Naš SEO copywriting kurs detaljno obrađuje upravo ove teme. Više o kursu saznajte ovde.

Scroll to top

  Vaše ime i prezime *

  Vaša e-pošta *

  Ime kompanije

  Broj telefona

  Upit: