Direktno do pravog posla uz inovativan pristup tima JoblessBee!

Ono što je sigurno goruća stvar savremenog doba je zapošljavanje, i to ne samo vezano za aktuelnu krizu koja je izazovu dala još veće razmere. Sam problem je može se najjednostavnije reći dosta složen, budući da tehnološke promene zahtevaju dosta prilagođavanja, i kandidate koji sem teorijskog znanja poseduju i dosta praktičnih veština. Zbog toga je i potraga za poslom danas isto složen proces.

 

Tim JoblessBee koji okuplja mlade inovatore prepoznao je ovaj problem, koji postoji i sa strane kandidata, isto tako i sa strane poslodavaca. Naime, i jedni i drugi su u potrazi za onim što idealno odgovara i jednima i drugima, ali je najveći izazov u tome da se pronađe taj idealan match. Ako govorimo o aktuelnim platformama za zapošljavanje, njihovi filteri to ne mogu da omoguće osim napredne pretrage oglašenih poslova.

 

Startap ideja tima JoblessBee se zasniva na AI platformi koja bi korisnicima omogućila da proces selekcije bude u potpunosti automatizovan, ali pre svega hiruški precizan u pogledu svega onoga što očekuje poslodavac, ili svega što traži sam kandidat. Šta je prethodilo nastanku ovog startapa i kako je izgledao proces njihovog dosadašnjeg razvoja pitali smo članove ovog mladog tima:

 

 

Šta je bila vaša motivacija da problem koji ste prepoznali razvijete u startap ideju? 

Problem koje smo prepoznale bio je zapravo naš autentičan problem. Usled ekspanzije industrija i novih radnih mesta, osoba koja traži posao ima više opcija nego ikada. Ali kako se snaći i pronaći u moru otvorenih pozicija? Kojim sve poslovima mogu da se bavim na osnovu stečenog obrazovanja i prethodnog radnog iskustva? Kako da znam da će me posao za koji konkurišem interesovati, inspirisati I motivisati ? Kakav je radni kolektiv i da li ću se uklopiti? Da li je atmosfera na poslu ono što očekujem od jednog radnog okruženja? Usled svih tih pitanja, poželele smo da postoji platforma koja bolje prepoznaje naše personalizovane potrebe i daje nam listu predloženih poslova. Ali ništa poput ove ideje nismo pronašle. Naša motivacija je želja da pomognemo svima koji su se našli zbunjeni i izgubljeni u moru ponuđenih poslova, baš kao i mi same.

 

Kako biste opisali rad u predselekcionom periodu tokom karantina i jeste li u jednom momentu pomislili da odustanete?

Naš background je prilično drugačiji od startup sveta. Mi smo humanistički orijentisani društvenjaci sa profesionalnim iskustvom u marketinškim istraživnjima. Startup je za nas bio potpuno novi svet koji tek treba da otkrijemo i upoznamo. Stoga nam je rad u preselekcionom periodu bio i više nego koristan. Upoznale smo se sa važnim terminima i modelima, dok smo od mentora konstantno dobijale korisne i praktične savete. Pored toga, postavljeni rokovi u preselekcionom periodu, sprečavaju vas da „obolite“ od dobro poznate boljke svih timova- prokrastinacije.

 

Koliko će vaša ideja promeniti poslovanje i HR sektor?

Naša ideja bi mogla imati snažan uticaj na dinamiku poslovanja HR sektora. Nijedna AI platforma neće moći da zameni ekspertizu HR zaposlenog tokom intervjua sa kandidatom. Ali dugačak i naporan put je potrebno preći do top kandidata sa kojima se obavljaju razgovori i vrši profesionalna evaluacija. Pored toga, masivni procesi koji se još uvek obavljaju manuelno nisu samo predugački, već su i podložni greškama. Naša uloga je da skratimo taj put i učinimo ga preciznijim.

 

Dostavljajući HR timu listu kandidata koji najviše odgovaraju zahtevima otvorene pozicije, zaposlenima ostavljamo više prostora i vremena da koriste svoju ekspertizu u domenima u kojima je to potrebnije – kao što je pravljenje opisa posla i personalizovanje oglasa za posao, predstavljanje života i ekosistema kompanije, analiza i unapređenje procesa selekcije i regrutacije, detaljnija evaluacija top kandidata i slično. Samim tim možemo očekivati da će u dugoročnijem periodu, čitav proces selekcije i regrutacije biti usavršeniji i manje stresan kako za HR timove, tako i za kandidate.

 

Kao i ostali timovi ove generacije StartIn programa JoblessBee nastupa na završnom pitch-u i imaće priliku da mentorima i predavačima iz programa pedstave razvojni put svoje ideje u proteklih mesec dana. Završni pitch će biti održan sutra 23. jula, online sesijom, kada će i tim JoblessBee sumirati svoj rad kroz program StartIn. Srećno JoblessBee!

Scroll to top