Kreativne personalizovane čestitke tima View!

Statistike su i ranije govorile da relativno mali broj startapova uspe da u potpunosti razvije i realizuje svoju ideju, a da je uopšte ne izmeni u hodu. Danas je to još manje verovatno, jer prilike zahtevaju munjevite reakcije i sposobnosti prilagođavanja. Ipak, dobre ideje su uvek dobrodošle i nalaze svoj put do kupaca i do tržišta.

 

Mladih entuzijasta sa dobrim idejama uvek ima što posebno raduje i govori da StartIn program ima veoma dobru perspektivu. U ovoj generaciji koja se iz opravdanih razloga prilagođava aktuelnim okolnostima imamo tri mlada i ambiciozna tima koji veruju u svoje projekte i ideje. Jedan od tih timova je i View, koji namerava da publici predstavi svoju ideju sa ciljem da im ulepša posebne momente.

 

Startap ideja tima View se zasniva na tome da korisnicima omoguće da putem jednog ili par klikova sebi omoguće idealne i kreativne čestitke koje bi bile personalizovane za bilo koju priliku, i to čestitke koje upućuju poznate ličnosti. Lako bi se prilagodio tekst i fotografije, a kao rezultat bi se kreirale prilagođene čestitke koje bi dobijale lični pečat u odnosu na to kome su namenjene.

 

Tim View je došao do zaključka da za ovakvu ideju ima prostora i na našem tržištu, budući da imamo jako veliku zajednicu ne samo influensera za mlađe generacije već i ličnosti koje su miljenici publike generalno. Šta je prethodilo nastanku ovog startapa i kako je izgledao proces njihovog dosadašnjeg razvoja pitali smo članove ovog mladog tima:

 

Kako ste došli do vaše startap ideje i šta je bila vaša motivacija da problem koji ste prepoznali razvijete u startap ideju?

Dok smo radili u marketinškim agencijama, jednom od nas je kolega pokazao personalizovanu video poruku američke glumice koju je naručio za rođendan svog prijatelja. Delovalo je neverovatno pa smo pomislili “a zašto tako nešto ne postoji i u Srbiji?”. Malo smo istraživali i shvatili da postoji potreba za takvim vidom proizvoda i na našem tržištu. Oblikovali smo ideju, dodali još jedan, uslovno rečeno, proizvod a to je druženje sa Influenserima i krenuli u realizaciju.

 

Sa kojim izazovima ste se susretali do sad?

Prvi izazov je uopšte pomisao da kreneš u realizaciju svoje ideje. Nakon toga, korak po korak, nailaziš na nove izazove – organizacija tima, definisanje ključnih tačaka ideje, potraga za resursima i slično. Takođe, jedan od izazova za naš tim bio je pronalazak osobe iz IT sfere koja je potrebna za samu realizaciju startapa. Na dobro poznate izazove pravne prirode se nailazi na svakom koraku. Sama komunikacija je generalno problem u ovakvom poslu, ali s obzirom na to da su članovi tima diplomirani novinari Fakulteta političkih nauka pa im neprestana priča, ubeđivanje i postavljanje pitanja nije problem, mislimo da se tu dobro snalazimo.

 

Koje veštine ste stekli na ovom startap putovanju i u radu sa mentorom?

Na ovom putovanju smo naučili šta zaista sve podrazumeva pokretanje jednog startapa u Srbiji. Iako smo imali predznanje o startapu uopšte, predavanja o različitim temama su nam bila od velike pomoći, jer smo uz savete predavača uspeli da uobličimo našu ideju i krenemo u realizaciju. Glavna veština koju smo stekli i koja će nam bez sumnje veoma značiti u daljem radu je fokusiranje na ključne tačke realizacije bilo koje ideje. Pored toga, smatramo da je svim mladim ljudima koji se odluče na ovakav korak definitivno potreban mentor koji ne samo da je dobar stručnjak, već i razume šta oni zapravo žele. Mi smo imali sreće da imamo takvu podršku na celom putu razvijanja startapa.

 

Svi timovi koji su bili deo ove generacije StartIn programa na završnom pitch-u koji obeležava kraj ove sezone imaju priliku da mentorima i predavačima iz programa pokažu kako su razvijali svoju ideju u proteklih mesec dana. Završni pitch će biti održan 23. jula, online sesijom kada će i tim View sumirati svoj rad kroz program StartIn. Srećno View!

Scroll to top