Održan Startup Live Belgrade

Događaj Startup Live Belgrade održan je 1. i 2. decembra u Privrednoj komori Srbije, a zvanično je završen proglašenjem najbolje preduzetničke ideje. Cilj ovog događaja je da startapovi dobiju odgovarajuće alate koji su im potrebni da bi se jedan projekat razvio u biznis, ali i mentorsku podršku i savete od stručnog žirija.

U toku ova dva dana učesnici su formirali timove, razmenjivali iskustva i naučili od Georga Kuttnera kako se formira biznis model te su mogli na adekvatan način da razrade sopstvene ideje. Nakon kratkog predaha i rada na idejama, upoznali su se sa svojim mentorima i dobili iskrene komentare od njih.

Mentorski tim činili su Dušan Vukanović (ICT Hub), Pavle Krivokuća (Impact Hub Belgrade), Miloš Belčević (Opinodo), Đorđe Petrović (Companies Connected),  Svetlana Žikić (Sefini llc Belgrade), Luka Pejović (BDO Business Advisory), Ana Pajković (Kidster), Milica Ivić (LimundoGrad), Miloš Paunović (Razlivalište), Miloje Sekulić (Homepage) i Vladimir Arnautović (Tender 5).

Šest timova dobilo je priliku da u tri minuta svoje ideje predstavi stručnom žiriju – Alphabet, Soler, XYZ, Equi Forma, Farm Favor i Student Hub.

Članove žirija činili su:

  • Dejan Zrilić, Privredna komora Srbije
  • Jelena Plavanski , Business Angels Association Serbia
  • Miloš Matić, ICT Hub Venture
  • Tanja Sternbauer, Startup Live

Žiri je jednoglasno odlučio da je najbolju ideju imao Vukašin Milinković ispred dvočlanog tima Farm Favor. Pobednici su, sem karata za Pioneers Festival i Crowdinvesting Businessplan & Financing Workshop u ukupnoj vrednosti od 3000 €, dobili i mogućnost mesec dana besplatnog coworking-a u In Centru.

Programski partneri događaja bili su In Centar i Privredna komora Srbije, dok su mrežni partneri bili Fond za inovacionu delatnost, Impact HUB, PHP Srbija, Startup Centar i Youth NOW.

Scroll to top