kurs programiranja za mlade

Top 5 alata za efikasan rad na daljinu

U samo nekoliko dana ekonomska situacija širom sveta usled pandemije korona virusa u potpunosti se preokrenula, a brojne kompanije, mali i srednji preduzetnici, ostali su zatečeni.

Većina je svoje poslovanje pomerila “za rad od kuće”, a i za tu priliku itekako su im od koristi različiti alati kojima bi mogli da olakšaju rad i komunikaciju sa zaposlenima – pogotovu velike kompanije.

Ako vodite biznis, probajte ovih pet besplatnih alata koji vam u ovim kriznim vremenima mogu pomoći da nastavite poslovanje i to od kuće:

Zoom – jednostavna, moderna platforma koja nudi vama i vašim zaposlenima da komunicirate dok radite kod kuće. Ukoliko koristite besplatnu verziju, Zoom u tom slučaju može da podrži do 100 učesnika,  a razgovori mogu trajati 40 minuta. U okviru Zoom-a možete organizovati sastanke, vebinare, online konferencije…

Foto: Pixabay

Hootsuite – besplatan pristup obezbeđen je malim i srednjim i neprofitnim organizacijama do 1. jula. Uz ovu platformu moći ćete lakše da upravljate društvenim medijima i ostanete povezani sa vašim kupcima ili klijentima.

Slack – zbog novonastale situacije timovima neprofitnih organizacija obezbedili su unapređenu verziju u naredna tri meseca. Inače, Slack je alatka za komunikaciju unutar organizacije koja omogućava da komunicirate u timovima, tačnije posebnim kanalima, koje možete da kreirate shodno projektu ili temama. U okviru ove alatke možete deliti i važna dokumenta, imate kalendar, drive, a postoji i u vidu aplikacije koju možete koristiti i na telefonu.

Microsoft Teams – kao deo Microsoft Office 365 paketa za neprofitne organizacije, kompanije. Microsoft je takođe izašao u susret tokom krize i ponudio kompanijama, organizacijama da koriste Office 365 E1 Trial besplatno u narednih šest meseci, u okviru kojeg je i Teams. U okviru Teams-a postoji mogućnost da komunicirate sa zaposlenima, imate audio, video razgovore. Možete integrisati veliki broj poslovnih aplikacija, dok su aplikacije poput word-a, excel-a, power point-a već integrisane.

Foto: Pixabay

Trello – besplatna alatka koju možete koristiti za organizovanje vašeg poslovanja, podele zadataka u timovima, kao i da pratite razvoj realizacije određenih projekata. Svaki zadatak možete spakovati u „karticu“ i kada odradite određeni zadatak, istu prebacite u urađenu listu.

Koliko god da traje kriza, ovi alati svakako mogu da vam olakšaju poslovanje dok sa svojim timom radite od kuće. Ukoliko ih do sada niste koristili, ovo će biti idelna prilika da naučite zajedno sa svojim zaposlenima i kasnije ga primenite u daljem poslovanju, ako vam se pokažu kao korisni.

Scroll to top

    Vaše ime i prezime *

    Vaša e-pošta *

    Ime kompanije

    Broj telefona

    Upit: