Veštačka inteligencija – 3 načina za korist vašeg biznisa

Veštačka inteligencija – 3 načina za korist vašeg biznisa

Doseg veštačke inteligencije nikada ne prestaje da intigrira ljudski um. Od interaktivnih pomoćnika u pretraživanju i sistema za upravljanje zaposlenima, do alata za segmentaciju korisnika. Veštačka inteligencija (AI) je ostala napredna tehnologija neograničenog potencijala.

Usled nedavnih tehnoloških skokova, ova tehnologija se istakla u prvom planu u sferi digitalnog marketinga, kreirajući inovativna rešenja vezana za automatizaciju, organizaciju i personalizaciju korporativnog marketinga, dajući preduzetnicima priliku da poboljšaju efikasnost poslovnih strategija.

U prethodnim godinama, rastuća tražnja za veštačkom inteligencijom poslužila je kao glavni stimulans u njenom daljem razvoju, do te mere da se u pojedinim zemljama, među kojima su Ujedinjeni Arapski Emirati, oformilo posebno ministarstvo.

Iako je primena veštačke inteligencije beskonačna, savremene industije se prvenstveno baziraju na brže, pristupačnije i preciznije marketinške podatke i njihovu primenu. Korišćenjem AI u digitalnom marketingu, preduzetnici mogu imati benefite kroz veći odziv ciljne publike i kreiraju veću konkurentsku prednost nasuprot drugih brendova i sajtova e – trgovine.

Na koji način veštačka intelegencija utiče na praksu u digitalnom marketingu i zašto je važno da preduzetnici iskoriste sve prednosti koje ona donosi pročitajte u nastavku.

Poboljšanje relevantnosti i kvaliteta sadržaja

Sa poslednjom integracijom AI,pretraživači su poboljšani po pitanju odgovora na pretage korisnika kao i prepoznavanja svrhe objavljenog sadržaja. Pretraživači integrisani veštačkom inteligencijom rade mnogo bolji posao u služenju namerama pretraživača, koristeći algoritme kroz mašinsko učenje, ocenjujući relevantnost, prligađenost čitaocu i autentičnost pre predlaganja sadržaja.

Ovo znači da će oni koji se oglašavaju na internetu morati da ponude mnogo kvalitetniji sadržaj kako bi na pravi način uputili odgovarajuću poruku ciljnoj publici.

Personalizovano iskustvo korisnika

Prodavci su sada u prilici da poboljšaju angažman, zadržavanje na stranici, presonalizuju korisničko iskustvo i podstaknu prodaju. Jedna od najupešnijih, ali pomalo potcenjenih tehnologija je SEO – Search engine optimization.

Možda iznenađujuće, ali AI ne utiče na SEO sa stanovišta internet saobraćaja, već umesto toga pomaže u poboljšanju njene primene u svakodnevnoj pretrazi, jednostavno personalizovanjem iskustva prilikom interkacije sa brendom.

Veštačka inteligencija kroz SEO ima značajan uticaj na ključne indikatore performansi (KPI), istovremeno ostavljajući značajan digitalni otisak na tržištu.

Kako svaki kupac zahteva jedinstven doživljaj na internetu, AI koristi podatke svake pojedinačne ličnosti kako bi ustanovio želje i zahteve i dizajnirao najprikladnije rešenje za iznet zahtev.

 

Generisanje odgovora kroz deep learning

Sa Google-ovim nedavnim ažuriranjima, plaćeno oglašavanje je pretrpelo značajne promene u pogledu stepena izrade, optimizacije i prikazivanja oglasa.

Google ne samo da modifikuje izgled kampanja u skladu sa geografskim, demografskim i socio-ekonomskim komponentama, već integriše celokupnu pretragu koju pojedinac ima. Na ovaj način veštačka inteligencija ne samo da prilagođava kampanju, već poboljšava odnos oglašivača i publike, olakšavajući interakciju i komunikaciju. Ovo se postiže kroz deep learning, prikupljanjem esencijalih obeležja kako bi se izvršilo filtriranje najdominantnijih karaktera, koji se potom koriste u diferenciranju korisnika.

Da li vi prepoznajete uticaj veštačke inteligencije dok krstarite internetom ili jednostavno samo dok koristite mobilne telefone i računare? Pišite nam.

Do sledećeg bloga, pratite nas na društvenim mrežama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to top