Advokati u coworking prostoru

Reč coworking se najčešće vezuje za prostor u kom pojedinac radi po individualnoj dinamici. Njega bi međutim najpre trebalo razumeti kao koncept, pa tek onda kao prostor. Šta je onda zapravo coworking? On predstavlja rad u prostoru koji delite sa ostalim ljudima – to mogu biti pojedinci, frilenseri, preduzetnici, startapovi ili manje firme.

Ono čemu su ranije služili kafići i rad od kuće uz pomoć laptopa, danas je to jedan u potpunosti opremljen hab koji nudi mnogo veći spektar mogućnosti, između ostalog i rad u spomenutom coworking prostoru. Zajednički radni prostor pruža mogućnost povezivanja, druženja i udruživanja i vidu timskog rada na postojećim ili novim idejama.

Rad u ovakvom prostoru ima mnogostruke prednosti:
  • Troškovi zakupa su mnogo manji nego zakup kancelarije u istom delu grada
  • Mogućnost korišćenja sale za sastanke
  • Imate mogućnost da pristupite mreži profesionalaca i mentora
  • Svakodnevni networking sa akterima iz različitih industrija
  • Niko neće “ispod oka” gledati vašeg kućnog ljubimca, i više je nego dobrodošao

U jednom takvom prostoru možete upoznati ljude najrazličitijih zanimanja. Oni koegzistiraju, uče jedni od drugih, ali se i udružuju u cilju razvijanja novih ideja. Ovakav koncept se pokazao kao idealan za rad startapova, frilensera i preduzetnika. Međutim, da li pogoduje i radu jednog advokata?

Danas je sve teže pronaći odgovarajući prostor u centru grada po pristupačnoj ceni, posebno mladim advokatima. Neophodan im je mir, pristup internetu, ali i prostorije u kojima će moći da prime svoje klijente. Upravo je coworking prostor odličan ambijent koji pruža sve te pogodnosti, ali i mogućnost da advokati upoznaju svoje potencijalne klijente.

Networking predstavlja značajnu kariku u svakoj profesiji da bi neko „probio“ i upoznao potencijalne klijente sa svojim uslugama, a ni advokati nisu izuzetak. Njima je od velike važnosti da budu u toku sa različitim dešavanjima i da šire svoju mrežu poznanstava, a sve to je upravo moguće da postignu u jednom kompletno opremljenom coworking prostoru.

Zajednički prostor advokatima pruža mogućnost da se nađu u multikulturalnoj sredini, koja se sastoji od dizajnera, IT-ijevaca, arhitekti, finansijskih stručnjaka, konsultanata i mnogih drugih. Takav ambijent pruža mogućnosti za razne vidove saradnji. Sve veći broj startapova takođe boravi u našem coworking prostoru, a iskazuju sve veću potrebu za pravno-konsultantskim uslugama.

Svaki advokat u svojoj anket-tašni ima gomilu papira i ugovora, a sve što im je naknadno potrebno, mogu odštampati ili skenirati na licu mesta, bez gubljenja vremena. Ne treba zanemariti korišćenje brzog interneta kao ni mogućnost korišćenja kuhinje u pauzama za kafu ili obrok.

Povećanje produktivnosti i motivacije je još jedna od odlika ovakvog prostora, a sa tim se slaže čak 84% ispitanika. Kada vidite svoje kolege kako marljivo kuckaju nad svojim računarima, nemate želju da odudarate od te atmosfere. Takođe, 50% coworkera iz celog sveta je povećalo svoje prihode od kada rade iz coworking prostora. (Izvor: Deskmag)

Ništa manje efikasni nisu ni neformalni razgovori u chill out zoni ili kuhinji – naprotiv, oni se pozitivno odražavaju na vašu radnu dinamiku i utiču na nivo samopouzdanja pri obavljanju svakog narednog zadatka.

Upamtite – coworking je koncept koji pored prostora podrazumeva i rad u stimulativnom okruženju, a koje ima direktan uticaj na povećanje vaše produktivnosti, efikasnosti, motivacije i radne atmosfere. Ne menjajte zanimanje, već promenite radno okruženje i pridružite nam se!
Scroll to top