SEO blog

Kako pravilno iskoristiti SEO?

Search Engine Optimization

Svima je cilj da budu na prvoj strani Googla ili drugog pretraživača, ali da uzmemo Google kao primer. Zadatak pretraživača je da vašim potencijalnim korisnicima predstavi vaš sajt i ono što im vi nudite. Vama je najbitnije da im budete odmah vidljivi. A kako to uraditi kada i hiljade drugih ljudi možda nudi isto? E tu na red dolazi SEO optimizacija!

Search Engine Optimization ili skraćeno SEO predstavlja optimizaciju sajta kako bi se sajt što bolje organski rangirao na pretraživaču. Pod optimizacijom se podrazumeva niz akcija u cilju unapređenja sajta poput njegovih tehničkih karakteristika, brzine i sadržaja. Optimizacija sajta je dugoročan process i podrazumeva da se sam sajt isprogramira u skladu sa dobrom praksom optimizacije. Važno je da ukoliko već imate sajt poradite na optimizaciji, ali i da sve što se kasnije dodaje na sajt bude usklađeno sa „pravilima“ optimizacije. Ono što je takođe važno, jeste da je organsko pozicioniranje nije potpuno besplatno! Da biste prilagoili sajt svim pravilima potrebno je da uložite svoje vreme i trud, da se dodatno edukujete i konstantno radite na svom sajtu, ali to će vam zauzvrat doneti dugoročne rezultate.

Ukoliko imate svoj veb sajt na kome prezentujete svoje proizvode i usluge, pretpostavićemo da je u vašem interesu da vaš sajt zauzme što bolju poziciju. To možete postići organski, za šta je potrebno više vremena ili putem Google plaćenih reklama. Najbolje bi bilo da koristite oba vida pozicioniranja, jer i jedan i drugi način imaju svoje benefite. Dobro optimizovan sajt će vam omogućiti da organski zauzmete konkurentnu poziciju i na taj način obezbedite promociju svog sajta.

Za koji god od ova dva načina da se odlučite, mi vam možemo pomoći u što boljem rangiranju vašeg sajta na Google-u! Trenutno su otvorene prijave za osmu generaciju polaznika kursa „Postanite SEO stručnjak“ na kojem ćete naučiti kako da uspešno optimizujete svoj sajt.

Čekamo vas na kursu od 9. marta!

Scroll to top