vk2

Zašto je u vreme Kovida virtualna kancelarija dobro rešenje

Virtualna kancelarija predstavlja sve češći koncept poslovanja gde na jednom (virtuelnom) mestu dobijate uslugu standardne kancelarije – adresu na prestižnoj lokaciji u gradu kao i prijem i menadžment pošte. Prva registrovana virtuelna kancelarija pojavila se 1994. godine u Koloradu. Sama usluga virtualne kancelarijecoworkinga u svetu postoji već 25 godina, iako je u Srbiji postala popularna tek u poslednjih par godina sa razvojem digitalizacije. U doba korone mnogi biznisi su bili prinuđeni da zatvore svoje kancelarije i da rade od kuće te se virtualna kancelarija nametnula kao idealno rešenje za uspešno poslovanje bez fizičkog odlaska u kancelariju. Delimo sa vama samo neke od benefita virtualne kancelarije u vreme Kovida u tekstu ispod.

Vaše radno mesto

Tehnički, vaša kancelarija je svuda gde vi to poželite. Sa savremenom tehnologijom, možete se posvetiti svom biznisu sa bilo koje lokacije. Želite da radite od kuće, u kafiću, automobilu ili na odmoru – na vama je da odlučite.

Međutim, šta je sa poslovnom adresom? Nju ne možete “poneti“ sa sobom, kao što je slučaj sa vašom kancelarijom. Ako radite od kuće, verovatno ne želite da vam poslovna adresa bude ista.

Zato je naš predlog da zakupite adresu, čime ćete rešiti i problem gomilanja pošte jer ćete imati uslugu prijema i upravljanja poštom.

Tradicionalna kancelarija VS virtualna kancelarija

Želite da pokrenete sopstveni biznis, ali ne želite troškove poslovnog prostora?

Jedna od najvećih prednosti virtualne kancelarije je što nemate troškove zakupa prostora. U nastavku ćemo vam na jednom slikovitom primeru prikizatati koje su to prednosti virtualne u odnosu na tradicionalnu kancelariju, kao i nivo uštede ukoliko se odlučite na ovakav vid poslovanja.

 

tabela vk

 

Efikasnije upravljanje vremenom

Još jedna od prednosti virtualne kancelarije jeste činjenica da nema kašnjenja na posao, štedite vreme putovanja. Ne izlažete se svakodnevnom riziku od zaraze i stvarate veću mogućnost da izbalansirate svoje private i poslovne obaveze.

Korona virus i globalizacija su stvorili dodatni pritisak na svaki biznis, od toga da se izmeni način samog poslovanja do toga da kreira ponudu za više tržišta.

Virtualna kancelarija je odličan odgovor na sve pomenute situacije. Bez prevelikih troškova možete dosegnuti vase željene ciljeve. In Centar prepoznaje zahteve tržišta, te je u svoju ponudu uvrstio virtualnu kancelariju, kako biste na jednom mestu imali sve što vam je potrebno za uspešno vođenje biznisa.

Lakše širenje vašeg poslavanja

Virtualna kancelarija pruža mogućnost da širite biznis bez potrebe za većom kancelarijom. Ovo je alternativa koja podrazumeva niže troškove i manje stresa. Zato što prostor nije ograničavajući faktor, rastom biznisa možete zakupiti adresu i coworking prostor kako biste testirali potencijalno tržište, bez dodatnih troškova relokacije.

Lokacija vašeg biznisa

Virtualna kancelarija je baš to što joj naziv kaže – virtualna. To znači da ovde lokacija ne igra nikakvu ulogu, bilo da poslujete u Beogradu, Novom Sadu ili bilo kom drugom gradu. Ovakav model omogućuje firmama da imaju svoju registrovanu adresu (sedište firme), a da pritom obavljaju delatnost sa bilo kog mesta.

Fleksibilnost je jedna od najvećih prednosti virtualne kancelarije budući da niste uslovljeni radnim vremenom, jer vas ne vezuje za jednu adresu.

Ukoliko se odlučite da lokacija vaše firme bude registrovana na adresi virtualne kancelarije, možete biti bez brige, jer su u većini slučajeva registrovane u poslovnim zonama, na atraktivnim I prestižnim lokacijama u gradu. To odaje pozitivan utisak o vašoj firmi, a budućim klijentima uliva poverenje i vrlo je važno za uspeh vašeg biznisa.

Usluge prilikom zakupa virtualne kancelarije

Danas postoji veliki broj usluga koje možete dobiti ako odlučite da svoju kancelariju prebacite u virtuelni prostor, a nabrojaćemo vam neke od njih:

 • Registracija i otvaranje sedišta firme na adresi kancelarije prilikom procesa otvaranja firme
 • Zaposleno lice koje može obavljati administrativne poslove
 • Zaposleno lice koje može obavljati usluge sekretara (odgovaranje na pozive, odgovaranje na mejlove, kompletnu poslovnu korespodenciju, zakazivanje sastanaka, prosleđivanje pošte…)
 • Knjigovodstvo
 • Pravne usluge
 • Korišćenje fizičkog prostora, povremeno ili stalno

Naravno, broj i vrsta usluga se mogu menjati u zavisnosti od toga koju virtuelnu kancelariju odaberete za vaš biznis.

Ukoliko vam se dopada ovakav način poslovanja i mislite da je virtualna kancelarija pravo rešenje za vas, posetite našu  web stranicu: https://www.incentar.org/radimo-zajedno/virtuelna-kancelarija/, ili nam pišite na mejl: office@incentar.org

Scroll to top

  Vaše ime i prezime *

  Vaša e-pošta *

  Ime kompanije

  Broj telefona

  Upit: