Žašto bi trebalo da probate coworking već danas?

Fleksibilnijem načinu života se teži više nego ikad. U prilog tome govore istraživanja koja predviđaju da će do 2020. godine 40% radne snage biti frilenseri, nezavisni izvođači, samozaposleni preduzetnici i privremeno zaposleni. (Izvor: Office Vibe)

Složićete se, 40% radne snage je broj koji se ne može i ne treba ignorisati.

Na ovo je uticalo mnogo faktora, ali pre svega ekspanzijia interneta koja je dovela do razvoja i napretka gotovo svih industrija. Ljudima sve manje odgovara posao od 9 do 5 u tradicionalnom, monotonom radnom okruženju punom stresa, jer sada imaju priliku da iskuse i drugačije, fleksibilnije, a često i bolje plaćene načine rada.

Uporedo sa tim počeo je i razvoj coworking koncepta.

2005. godine u San Francisku programer Brad Neuberg je došao na ideju zajedničkog radnog prostora iz revolta prema asocijalnim poslovnim centrima i neproduktivnog rada od kuće. U ovim problemima pronašli su se ljudi širom sveta i na taj način se coworking proširio širom planete. Danas se broji oko 15,000 zajedničkih radnih prostora i u 2020. godini se očekuje oko 3.8 miliona coworkera.

Koliko koncept coworkinga pozitivno utiče na rad i mentalno zdravlje primetile su i velike kompanije. Sve češće se dešava da kompanija svog zaposlenog pošalje da radi u coworking prostoru na određeno vreme kako bi razvijao svoju kreativnost, dobio nove ideje, upoznao drugačije načine rada i na taj način unapredio poslovanje firme.

 

 

KOME JE NAMENJEN COWORKING?

Pitanje koje se polako prevazilazi iz razloga što je coworking pogodan za predstavnike svih delatnosti koje su doživele razvoj ekspanzijom interneta, a upravo oni danas čine najveći deo tržišta rada.

U našem coworking prostoru godinama se smenjuju dizajneri, arhitekte, IT stručnjaci, startaperi, finansijski stručnjaci, internet delatnici, prevodioci, kopirajteri, marketing stručnjaci, knjigovođe, pravnici…

Svi oni dele iste vrednosti po pitanju radnog okruženja.

Imaju mogućnost da razmenjuju mišljenja i ideje sa zaposlenima iz drugih industrija čime šire svoju mrežu kontakata, ostvaraju lične i poslovne uspehe kroz socijalizaciju, stiču viši nivo samopouzdanja kroz komunikaciju sa drugima, ne moraju da brinu o struji, vodi, internetu ili čišćenju.

Ove prednosti je vrlo konkretno opisala naša coworkerka Milena u svom intervjuu, koju smo nedavno nagradili besplatnim mesećnim korišćenjem našeg prostora.

Kako biste stekli realan utisak o benefitima rada u coworking prostoru, prenosimo vam u nastavku dodatnu statistiku na osnovu istraživanja Office Vibe-a:

  • 70% ispitanika tvrdi da se oseća bolje i zdravije otkad su tradicionalnu kancelariju zamenili coworking prostorom.
  • 64% intervjuisanih kaže da efikasnije i na vreme završava svoje obaveze iz zajedničkog radnog prostora.
  • 68% kaže da su bolje fokusirani na rad u coworking prostoru.
  • 60% coworkera se oseća opuštenije kod kuće otkad su posao preneli u zajednički radni prostor.
  • 90% korisnika coworkinga tvrdi da im se podiglo samopouzdanje otkad rade na ovaj način.

Sigurni smo da sada imate odgovor na pitanje postavljeno u naslovu teksta.

Čekamo vas u centru grada na adresi Cara Lazara 5-7 da proverite navedene benefite u našem coworking prostoru, koji ima i odvojene prostorije pogodne za sastanke, telefonske i Skajp pozive. Više informacija o našem dnevnom, nedeljnom, mesečnom i flexi paketu možete pronaći ovde.

Vidimo se!

Scroll to top