Biznis trendovi 2024. godine u Srbiji  

Biznis trendovi koji će oblikovati tržište Srbije u 2024. godini posledica su trendova iz 2021. i 2022. godine. Svakako, ključna reč koja će oblikovati naše tržište u narednoj godini je “paušal”. Nastavite čitanje kako biste saznali kako će se smanjenje poreza, rast e-commerce-a, hibridni rad, značaj društvenih mreža i podrška biznisima, posebno kroz In Centar, oblikovati poslovni svet u narednoj godini.  

Biznis trend 1: Umanjenje Poreza  

U poslovnom svetu, gde svaki dinar ima značajnu ulogu, pitanje poreske efikasnosti može biti ključno za uspeh preduzetničkog poduhvata. Za sve one koji se upuštaju u svet preduzetništva, nizak porez može predstavljati ne samo finansijsku olakšicu već i odlučujući faktor za održivost poslovanja. Upravo u tom duhu, novoosnovanim paušalcima u 2024. godini se pruža izuzetna olakšica – 50% umanjenje poreza. Ova povlastica otvara vrata preduzetnicima i omogućava im da se fokusiraju na razvoj svog poslovanja bez značajnih tereta poreskih obaveza. 

Prvi biznis trend će motivisati mnoge grupe, kao što su frilenseri, novi preduzetnici, sezonski radnici i ostali, da u 2024. godini osnuju svoju paušalnu agenciju.    

Pomenuta olakšica nas je podstakla da pružimo dodatnu podršku biznisima u 2024. godini. Zato smo kreirali inovatinu uslugu VIRTU PAUŠAL. Ova usluga podrazumeva registraciju vaše paušalne agencije, otvaranje bankovnog računa, virtuelnu kancelariju, kompletno knjigovodstvo i salu za sastanke. Pored ovoga, paket vam donosi još pogodnosti. Pozovite nas na broj 011 3281 209 ili nam pišite putem maila office@incentar.org.  

Biznis trend 2: E-commerce   

U svetu brzih promena, e-commerce se izdvaja kao ključni pokretač poslovnih uspeha. Svedoci smo nastavka rasta e-commerce industrije, čak i dve godine nakon što je pandemija zauvek promenila način na koji poslujemo. Kupovina putem interneta više nije samo opcija, već je postala neizostavan deo naše svakodnevice.  

U tom kontekstu, trgovci su suočeni sa sve izazovnijim zadatkom prilagođavanja svojih poslovnih strategija ovoj neprekidnoj transformaciji. Povećana digitalizacija i optimizacija online poslovanja postaju ključni faktori za uspeh u ovom dinamičnom okruženju. 

Kroz ove promene, preduzetnici imaju priliku da iskoriste kontinuirani trend rasta e-commerce-a. Spremnost za prilagođavanje digitalnim inovacijama i efikasna optimizacija online prisustva postaju ključni elementi u osiguravanju konkurentske prednosti.  

Ovaj biznis trend nam govori da se u narednoj godini očekuje sve veći upliv u E-commerce, kako biznisa koji žele da se pozicioniraju u ovoj oblasti, tako i potrošača koji imaju sve više poverenja u kupovinu putem interneta.  

Biznis trend 3: Hibridni rad   

U eri promenljivih radnih praksi, hibridni rad se nameće kao nova norma, transformišući tradicionalne koncepte radnog okruženja. Ova evolucija radnih oblika donosi sa sobom porast popularnosti coworking opcija i virtuelnih kancelarija, prilagođavajući se potrebama modernog poslovnog sveta.  

U skladu s tim, ova promena paradigme radnog okruženja otvara nove horizonte za preduzetnike. Virtuelne kancelarije postaju atraktivna opcija, omogućavajući preduzetnicima da koriste virtuelni prostor bez potrebe za fizičkim poslovnim prostorom. 

Biznis trend za narednu godinu je definitivno dalji procvat hibridnog rada. Očekuje se da će ovaj model postati još prisutniji, pružajući zaposlenima fleksibilnost u izboru radnog okruženja, dok će preduzetnicima omogućiti da iskoriste prednosti virtuelnih kancelarija i ostvare produktivan rad iz udobnosti svog doma ili bilo kog drugog mesta. 

Biznis trend 4: Društvene mreže 

U savremenoj poslovnoj areni, društvene mreže postaju ključni instrument za izgradnju brenda, direktnu komunikaciju s klijentima i praćenje aktuelnih trendova. Ako imate biznis, prisustvo na društvenim mrežama postaje nezaobilazan segment vaše poslovne strategije.  

Ignorisanje ove platforme znači propuštanje prilike za povezivanje s ciljnom publikom, izgradnju lojalnosti klijenata i praćenje dinamičnih promena u industriji.  

Ovaj biznis trend u narednoj godini prognozira porast investicije u edukaciju o društvenim mrežama. Ovo nam govori da upravljanje društvenim mrežama postaje ključni deo poslovnog uspeha u modernom poslovanju. 

In Centar – Podrška Biznisima 

In Centar i 2024. godine nastavlja sa raznim programima podrške i uslugama za biznise. Jedna od takvih usluga je VIRTU PAUŠAL paket, namenjen svima koji osnivaju PAUŠALCA u novoj godini.  

Pozovite nas na broj 011 3281 209 ili nam pišite putem maila office@incentar.org. 

In Centar je tu da podrži vaš biznis u svim fazama razvoja. 

 

Scroll to top

    Vaše ime i prezime *

    Vaša e-pošta *

    Ime kompanije

    Broj telefona

    Upit: