Pokretanje Biznisa: 5 najčešćih IZGOVORA 

Pokretanje biznisa može biti jako izazovno, a izgovori mogu postati prepreke na putu ka uspehu. U ovom blogu pričamo o tome kako prevazići pet uobičajenih izgovora za pokretanje biznisa i zakoračiti hrabro u svet preduzetništva.  

Izgovor 1: Nemam dovoljno novca da uložim 

Pokretanje biznisa ne zahteva uvek ogromna finansijska sredstva. Mnogi uspešni biznisi započeli su sa minimalnim ili čak nula dinara ulaganja.  

Primeri poput privatnih časova za predmete osnovnih i srednjih škola, kao i privatni časovi za strane jezike. Sa druge strane imamo potpuno novu industriju digitalnog marketinga koja pruža mnogo opcija za pokretanje biznisa sa “nula ulaganja”. Tu su naravno i razni servisi za popravke i održavanje koji pokazuju da kreativnost može biti ključ uspeha u preduzetništvu. 

Pokretanje biznisa ne mora biti skupo putovanje. Umesto toga, fokusirajte se na resurse koje već imate i kako ih možete najbolje iskoristiti.  

Izgovor 2: Ne znam odakle da počnem 

Izobilje besplatnih kurseva i uspešnih primera na internetu čini pokretanje biznisa pristupačnijim nego ikada.  

Svaki put kada čujete ovaj izgovor, setite se da su edukacija i inspiracija na dohvat ruke, a online zajednica će uvek biti tu da pruži podršku i smernice.  

Ključ je u prepoznavanju svoje strasti i interesa, a zatim istraživanju resursa koji vam mogu pomoći da usmerite svoje ideje i postavite temelje svog biznisa.  

Izgovor 3: Nisam dovoljno dobar u __________

Nema potrebe da budete stručnjak u svemu!  

Dovoljno je da znate nešto više od onih koji tek pristupaju toj oblasti. Vaša stručnost će rasti kako budete sticali iskustvo i učili iz prakse.  

Koristite svoje znanje i veštine kao osnovu za stvaranje vrednosti i ponude za svoju ciljnu publiku.  

Svaki preduzetnik je započeo sa malim znanjem, ali je stalnim učenjem i primenom došao do uspeha. 

Izgovor 4: Šta ako ne uspem? 

Strah od neuspeha je prirodan, ali treba ga shvatiti kao deo procesa učenja i rasta.  

Mnogi uspešni preduzetnici suočili su se sa neuspesima pre nego što su postigli uspeh.  

Neuspesi su prilika za učenje, prilagođavanje i jačanje. Umesto da ih vidite kao prepreke, posmatrajte ih kao korake na putu ka uspehu i motivaciju za nastavak napora. 

Izgovor 5: „Potrebna su mi sigurna mesečna primanja“ 

Danas ništa nije sigurno. Preko milion biznisa svake godine propadne, a možda je to baš onaj gde dobijate “sigurna mesečna primanja”.  

Sa druge strane, kada imate svoj biznis, vi kontrolišete svoja primanja.  

Iako može biti izazovno, preuzimanje kontrole nad sopstvenim finansijama donosi osećaj autonomije i mogućnost prilagođavanja promenama.  

Biznis vam omogućava da izgradite svoj put ka finansijskoj stabilnosti, umesto da zavisite od sigurnosti mesečne plate. 

Partnerstvo sa In Centar: Biznisi se pokreću sa partnerima 

In Centar pruža širok spektar poslovnih rešenja, uključujući coworking prostor, iznajmljivanje prostorija za različite događaje i uslugu Virtuelne kancelarije 

 

Ovo partnerstvo pruža podršku preduzetnicima i biznisima u razvoju, omogućavajući im da se fokusiraju na svoje ciljeve i ostvare uspeh.  

 

Bez obzira na izgovore koje imate, pravi partner može vam pružiti podršku i resurse za pokretanje i rast vašeg biznisa. 

Scroll to top

    Vaše ime i prezime *

    Vaša e-pošta *

    Ime kompanije

    Broj telefona

    Upit: