Top alati za vođenje profila na društvenim mrežama

Top alati za vođenje profila na društvenim mrežama

Pokrenuli ste sopstveni biznis, ali vas i dalje nema na društvenim mrežama.  Moderno poslovanje donelo je velike promene kada je u pitanju preduzetništvo, pa je danas itekako bitno da se vaš proizvod ili usluga nađu na Fejsbuku, Instagramu, Tviteru ili Linkedinu (u zavisnosti od toga čime se bavite, trebalo bi da odaberete primarnu društvenu mrežu na kojoj ćete se oglašavati i reklamirati).

Vaše prisustvo na društvenim mrežama može značajno da utiče na prepoznatljivost brenda unutar vaše niše, ali i povezivanje sa trenutnim ili potencijalnim klijentima.

Foto: Pixabay

Društvene mreže i oglašavanje

Ako ste početnik u digitalnom marketingu, niste sigurni odakle da krenete, kako da se predstavite na društvenim mrežama i kako da se reklamirate, mogli biste za početak da proučite šta radi vaša konkurencija.

Budite spremni na to da prezentacija i oglašavanje na društvenim mrežama mogu da vam oduzmu dosta vremena, u početku vam čak može biti i naporno, ali zato postoje alati koji vam mogu olakšati taj posao.

Foto: Pixabay

Neki od njih su besplatni, za neke morate izdvojiti određenu sumu iz budžeta, ali sudeći po iskustvima iskusnih community managera, ovi alati itekako olakšavaju vaše poslovanje i prezentaciju na društvenim mrežama.

 1. Hootsuite

Na tržištu je dugi niz godina, a jedan je od najpopularnijih alata za upravljanje na društvenim mrežama. Na sajtu možete pronaći besplatnu verziju koju možete koristiti mesec dana.

Nakon toga ako vam koristi, možete se odlučiti na nekoliko opcija koje nude blogerima, vlasnicima malih i srednjih preduzeća, pa i timovima u velikim korporacijama.

Sa ovim alatom možete deliti i zakazivati sadržaj na svim društvenim mrežama – od Fejsbuka, Tvitera, Instagrama, Linkedina, Youtuba, pa i Pinteresta. Takođe možete u realnom vremenu pratiti šta korisnici rade ili komentarišu, ali i da pratite kompletnu analitiku samih objava koje objavljujete.

 1. Buffer

Mnoge kompanije ga koriste, a kada napravite nalog imaćete opciju da ubacite društvene mreže – profile i stranice koje želite da vodite. Lako se koristi, a nudi i opcije kao što je automatsko skraćivanje linkova.

Takođe sadrži detaljnu analitiku, a možete isprobati dvonedeljnu besplatnu verziju, pa ukoliko vam odgovara možete izabrati mesečnu opciju koja vam najviše odgovara.

Foto: Pixabay
 1. Sprout social

Osim mogućnosti da zakazujete objave na društvenim mrežama, imaćete uvida u svedolazeće poruke ka vašim profilima, što će vam značajno olakšati komunikaciju sa klijentima ili potencijalnim kupcima.

Alatku možete spojiti i sa vašom Google analitikom, a postoji mogućnost da pratite i ključne reči i haštagove.

Postoje tri opcije koje nudi ova plaftorma, pojedincima možda nisu jeftine, ali svakako platformu možete testirati besplatno u okviru mesečne besplatne probne verzije.

 1. Mention

Uz pomoć ovog alata dobićete mogućnost da ko god da pominje vaš brend to ćete odmah moći da vidite. Mention će vam omogućiti da istražite publiku, konkurenciju i unapredite poslovanje.

Lako ga možete koristiti, a ujedno daje vam mogućnost da direktno stupite u kontakt sa klijentima, što vam olakšava komunikaciju. Postoji besplatna verzija, kao i plaćene sa detaljnijim opcijama.

Ovo je samo jedan deo alata, a spisak je itekako dugačak! Ako se i vi bavite promocijom na društvenim medijima i u svojoj beležnici imate listu alatki koje vam koriste u tome, budite slobodni da je podelite sa nama i našim čitaocima.

 

Scroll to top

  Vaše ime i prezime *

  Vaša e-pošta *

  Ime kompanije

  Broj telefona

  Upit: