Pet godina poslovanja našeg haba

Novi poslovni ciklus, fokus na programe i globalno umrežavanje

In Centar je početkom ovog meseca proslavio 5 godina uspešnog poslovanja u krugu saradnika, partnera i prijatelja našeg haba. Zahvalni smo svima vama koji nas podržavate i pratite sve ove godine, kao i svim korisnicima koji su nam ukazali poverenje i bili sa nama od samog početka.

Ne tako davne 2013. godine upustili smo u izazov da postanemo centralno mesto za razvoj preduzetništva i profesionalni razvoj pojedinaca i organizacija, a sve to u jedinstvenom zajedničkom radnom prostoru danas zvanom coworking. Bilo je izazovno promovisati i razvijati tako inovativan koncept te smo pored toga morali da se bavimo edukacijom tržišta i aktivnim umrežavanjem. Veliko nam je zadovoljstvo što u toj misiji uspevamo zahvaljujući vama, ali i našem fokusiranom pristupu i posvećenosti.

Kroz naš prostor je prošlo više od 150 habera najrazličitijih profila, a neki od njih rade iz In Centra od samog osnivanja. Aleksandar Piščević, vlasnik agencije za nekretnine „BeostatuS“, jedan je od njih:

Tražeći lokaciju za pokretanje biznisa, nisam ni sanjao da na prestižnoj lokaciji mogu naći potpuno zadovoljenje svih potreba. In Centar je bio pravi izbor, a i dan-danas je. Prijatno okruženje je stvorilo nova prijateljstva i kontakte. Veoma sam zadovoljan i zahvalan In Centru na dosadašnjoj uspešnoj saradnji.

 

Organizovali smo preko 125 događaja, a većina je bila namenjena sadašnjim i budućim preduzetnicima. Od tekstilne i prehrambene industrije do IT-ja  – izbor tema je zaista bio šarenolik. Sklopili smo 15 značajnih partnerstava i bili prisutni na mnogobrojnim događajima vezanih za preduzetništvo. Ono što se brojkama ne može izraziti je količina nezaboravnih momenata koje smo podelili sa svima vama, a kojih je bilo beskonačno.

Jedinstveni smo po multidisciplinarnosti – u našem coworking prostoru su zastupljeni startaperi, dizajneri, IT stručnjaci, arhitekte, finansijski stručnjaci, marketing stručnjaci, prevodioci, pravnici i mnogi drugi. Ovo nam je bio cilj od samog početka i uspeli smo u nameri da naša zajednica bude multidisciplinarna i da nudi mogućnost razmene iskustva i međusobne saradnje.

U prvom petogodišnjem ciklusu stavili smo fokus na naše usluge koje smo razvijali i modifikovali u skladu sa potrebama naših korisnika. Sa ponosom možemo istaći naše najjače adute – coworking prostor i virtuelnu kancelariju, po kojima je naš hub prepoznatljiv u zajednici. Umrežavanjem smo postali i osnivači Coworking Asocijacije Srbije i na taj način zaokružili pozicioniranje u ovoj oblasti. Članovi smo i mnogih međunarodnih asocijacija koje okupljaju najrazličitije prostore.

U novom poslovnom ciklusu okrenuli smo se programskom segmentu poslovanja. Prvi program koji smo pokrenuli je IT program, koji je prevashodno usmeren na kvalitetne edukacije i mentorstvo u pokretanju IT biznisa. U okviru njega smo organizovali kurseve programiranja za odrasle i decu, SEO kurs, a uskoro planiramo da realizujemo i Data Science kurs. Uvek se trudimo da postavljamo trendove, ali i da idemo u korak sa postojećim koji su usaglašeni sa potrebama na tržištu.

 

Aktivno radimo na kreiranju Startup programa kao i još nekoliko projekata koji će imati veliki uticaj na našu preduzetnički zajednicu i omogućiti da pokretanje startapova postane mnogo brže i jednostavnije uz adekvatnu mentorsku i finansijsku podršku. In Centar takođe aktivno radi na proširenju kapaciteta, pa ćemo se u narednom periodu razvijati i u tom pravcu. Cilj nam je da što većem broju korisnika omogućimo pristup našim programima i uslugama.

Na kraju, želeli bismo da istaknemo da će nam i networking biti u fokusu u narednom vremenskom periodu. Želimo da uspostavimo saradnju na globalnom nivou sa mnogim ključnim akterima poput R&D centara, akceleratora, investicionih fondova i drugih.

Budite sa nama i  dalje i aktivnije se uključite u našu zajednicu kako bismo zajedničkim snagama nastavili da gradimo naš mikro ekosistem. Našim budućim klijentima poručujemo da svrate do nas u ulicu Cara Lazara 5-7 ukoliko to još uvek nisu učinili. Imaju pregršt razloga za to – miran i inspirativan ambijent za rad, nove kurseve, zanimljive panel diskusije, radionice i networking u svakom momentu. Želeli bismo da postanete deo naše zajednice i da se zajedno radujemo narednom jubileju!

 

Scroll to top